bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,765.82 4.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.38 2.83%
bnb
BNB (BNB) $ 585.30 3.30%
solana
Solana (SOL) $ 143.85 2.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528817 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466501 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149282 10.71%

Islamic Coin, 1 Eylül’de piyasaya sürülecek

Islamic Coin 1 Eylulde piyasaya surulecek2 1

İslami usullere uygun kripto para Islamic Coin (ISLM), 1 Eylül’de piyasa sürülecek. Projeden yapılan açıklamada, İslami finansta devrim yapılmasının hedeflendiği kaydedildi. Şeriat uyumlu dijital para biriminin 2 milyar kişiye hitap etmesi bekleniyor.

Islamic Coin, Temmuz 2023 itibarıyla 400 milyon ABD doları fon topladı. Projenin şeriat uyumlu ilk kripto varlık olduğu ifade ediliyor. Projenin arkasında yer alan Haqq Blockchain, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde 400 milyon dolarlık fonu kullanacak.

Islamic Coin 1 Eylulde piyasaya surulecek22 1

Islamic Coin ile ne hedefleniyor?

ISLM coinin İslami değerleri koruyan alternatif bir finansal sistem olduğu kaydedildi. Kripto para, şeriat ilkelerine temel aldı. Bu ilkeler arasında faiz alınması ya da ödemenin yasaklanması yer aldı. Projede kar ve risk paylaşımı düzenlemeleri teşvik edildi. Sözleşmelerin açık hüküm ve koşullarının olduğu aktarıldı. Projede kurmar veya spekülasyona benzeye faaliyetlerin yer almayacağı ifade edildi. Ayrıca sosyal sorumluluk ile toplum refahını ön plana unuyor. Projede karın belirli bir kısmının hayır işlerinde kullanılacağı bilgisi de verildi.

Islamic Coin 1 Eylulde piyasaya surulecek666 1

Küresel ilgi artıyor

Islami Coin, mart ayında İngiltere merkezli DDCAP Group ile iş birliği yaptı. İş birliğinin 300’den fazla küresel İslami banka ile altyapı projeleri için çok önemli olduğu kaydedildi.

Avustralya Ulusal Üniversitesi finans uzmanı Dr. Anas Iqtait, “İslami paranın ilgi görmesi için önemli bir faydası olduğunu kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum. Bitcoin gibi, İslami Coin’in cazibesi de İslam hukuku ile uyumlu olmasıyla artmayacaktır. Bu ek bir avantaj ama belirleyici bir avantaj değil” dedi.

Islamic Coin ayrıca, 1 milyondan fazla küresel kullanıcıyla dünyanın en büyük ev değişim platformu olan Holiday Swap ile özel bir entegrasyon duyurdu. Entegrasyon ile Haqq, Holiday Swap’ın sadakat token’ı altyapısını geliştirecek.

Proje, hazirana ayında ise Sushi ile iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında Islamic Coin’in küresel topluluğuna bazı avantajlar sağlanacağı aktarıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala