bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,347.04 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.91 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 580.35 0.28%
solana
Solana (SOL) $ 173.97 0.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52109 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480417 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154063 0.31%

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’dan kriptoya ilişkin çarpıcı açıklamalar

is bank

Finansın Geleceği Zirvesi adlı etkinlikte söz alan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran kripto düzenlemelerine ve sektöre dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu

“Kripto paraların çıktığı 2008 yılı tesadüfi bir yıl değildir. 2008 aynı zamanda mevcut finansal sistemin çöktüğü yıldır” diye konuşan Aran, sözlerine şöyle devam etti: “Kripto paralar teknolojik bir başkaldırının ürünüdür. Finansal sistemin sadece tek yönlü çalıştığı ve toplumu dikkate almayarak sadece finansal aktörleri desteklediğine yönelik söylemlere isyanın sembolüdür kripto para.”

‘Kripto paralara çok güçlü düzenlemer yapmak lazım’

“Kripto paralar önümüzdeki dönemde önemli bileşen olacak” diye konuşan Aran, “Fakat arka planındaki dayanakları 100 yıllık 200 yıllık 500 yıllık oturmuş geleneksel finansal sistemler gibi olmadığı için de çok büyük bir dalgalanmaya açıktır. O yüzden kripto para konusunun doğru yolu bulabilmesi, kripto paraların en az riskli şekilde alternatif bir finansal araç olması konusunda çok güçlü düzenlemeler yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

‘Kripto yasasının bankalarla paylaşılmaması büyük eksiklik’

Sektör nezdinde merakla beklenen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından önümüzdeki ay yürürlüğe gireceği söylenen kripto regülasyonlarına değinen Aran, “Önümüzde kripto para yasasını çıkarmak için bir fırsat var ama bu kripto para yasasının bankalarla paylaşılmamasını şu anda çok büyük eksiklik olarak görüyorum” diye konuştu. “Bizleri geleneksel finans aktörleri görüp, ‘Geleneksellere sormaya gerek yoktur, sorarlarsa zaten doğmadan öldürürler’ anlayışının doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullanan Aran, “Özellikle bilgisayar mühendisi ve teknoloji kökenli bir genel müdür olarak kripto para konusuna finansal aktörlerin ne yapmak istediğimizi, neyi yapmak istediğimizi, neyi başarmak istediğimizde en büyük katkının asıl geleneksel finansal oyunculardan geleceğini düşünüyorum. O yüzden kripto parayla ilgili bir yasa çıkacaksa bu yasal düzenlenmenin doğru ve mevcut finansal sistemin eksikliklerine alternatif olmasını istiyorsak bu konuda bence bankaların da fikrinin sorulması gerekir inancındayım” diye konuştu.

“Hatta vatandaşın bu konuda yapacağı yatırımların korunması için bankalar en güvenilir kurumlardır” diye konuşan Aran sözlerini şöyle sürdürdü: “Saklama fonksiyonunun çok rahatlıkla bankalara verilebileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla kripto paraların finansın geleceğinde önemli bir rol affediyoruz”.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala