bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,027.62 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.54 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 543.93 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 135.81 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48685 2.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445065 1.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146585 2.15%

İran Geciken Bitcoin Madencilik Yasağını Kaldırdı

iran-geciken-bitcoin-madencilik-yasagini-kaldirdi

Bitcoin madenciliğinde en üst sıralarda yer alan İran, Mayıs ayında yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle madenciliği yasaklamıştı. 22 Eylül tarihine kadar uygulanacağı söylenen yasağı geciken süreyle birlikte bugün kaldırıldı.

Eski Başkan Hasan Ruhani, Mayıs ayında enerji yakan süreç arkasındaki dört aylık moratoryum ilan etmişti. İran bölgelerin yaşanan sık elektrik kesintilerinin devamında Bitcoin madencilik kesintilerden kısmen sorumlu tutuldu.

iran is using bitcoin mining to circumvent sanctions according to elliptic

İran Madencilik Yasaklarını Kaldırdı

Artık lisanslı Bitcoin madencileri, ülkede herhangi bir kısıtlama olmaksızın faaliyet gösterebilecekler.

Bununla birlikte, tüm kripto para madenciliği operasyonlarının tahmini yüzde 85’i ülkede yasa dışı olarak kurulmuş durumda. Bu da hâlen ülkede büyük bir kısmın lisans kullanmadan madencilik yaptığını gösteriyor.

Öyle ki verilere göre dünyadaki Bitcoin madenciliğinin yüzde 4.5’i İran’da yapılıyor.

Öte yandan ABD’nin ağır ekonomik yaptırımlarına maruz kalan İran, kripto paralar yoluyla her yıl yüzmilyonlarca dolar para kazandığını belirtmekte fayda var. 

Bu haftanın başlarında, İran’ın en büyük borsasının binasında düzinelerce ASIC keşfedilmiş ve bu, CEO Ali Sahraee’nin hızla istifa etmesine yol açmıştı.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala