bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,681.06 3.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.46 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 590.58 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.63 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536551 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467149 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16401 18.46%

IOU Token Nedir?

IOU token nedir

IOU “sana borçluyum” anlamına gelen “I owe you” cümlesinin kısaltmasıdır. Bu yazımızda IOU token nedir ve ne için kullanılır gibi soruları yanıtlayacağız.

IOU’nun tarihi 18. yüzyıla kadar uzanıyor. Bir nevi senet olarak tabir edebileceğimiz “IOU”, yasal olarak bağlayıcı bir taahhütten ziyade gayri resmi bir yazılı anlaşma olarak özetlenebilir. IOU, bir tarafın diğer tarafa borçlu olduğunu kabul ettiği resmi olmayan bir belge anlamına gelir.

IOUlar, yasal belge olmadığından tahvil ve senetlerin aksine kıymetli evrak olarak kabul edilmezler. Bu da borçlunun IOU nedeniyle borcu fiilen ödemek gibi bir yasal yükümlülüğü olmadığı anlamına gelir.

IOU’lar bir kağıt parçasından ibaret olabileceği gibi sözlü bir anlaşma bile olabilir. IOU’lar, kişiye belirli bir tarihte borçlarını ödemeleri için bir hatırlatmadır.

IOU Token Nedir?

IOU token de IOU’ların tokenize edilmiş versiyonudur. IOU token’lere kripto para piyasasında şu sıralar sıklıkla rastlıyoruz. Örneğin Arbitrum airdrop’u dağıtılmdan Arbitrum’un (ARB) IOU versiyonu birçok borsada işleme açıldı. Bununla birlikte Pi Coin’in IOU versiyonun da bazı borsalarda listelendiğini ve işleme açıldığını görüyoruz.

Bir IOU, iki taraf arasındaki borç bağlantısını tanımlar. Örneğin arkadaşınıza bir miktar Bitcoin borç verdiyseniz ve işlemi belgelemek isterseniz iş arkadaşınız kişisel cüzdanınıza bir IOU token’i gönderebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala