bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,975.61 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.48 0.19%
bnb
BNB (BNB) $ 596.71 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 146.98 0.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514844 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455484 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149296 1.05%

Instagram Threads Nedir?

Instagram threads nedir

Twitter’a yeni bir rakip geliyor. Instagram tarafından geliştirilen Threads platformu Instagram’a rakip olmayı hedefliyor. Bu yazımızda Instagram Threads nedir, nasıl indirilir gibi en çok merak edilen konulara yakından bakacağız.

Snapchat, TikTok, Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal ağlar sürekli olarak birbirlerinden özellikler kopyalıyor. Örneğin Instagram’daki Story özelliği Snapchat’teki snap’lerden, Twitter’daki Space özelliği ise Clubhouse’daki sohbet odalarından esinleniyor. Bu durumun son örneği ise Instagram’ın Threads adı verilen yeni mikroblog platformunu duyurdu.

6 Temmuz’da piyasaya sürülecek olan Threads platformu, Twitter ile rekabet etmeyi planlıyor. Twitter benzeri bir paylaşım akışı bulunan Threads platformuna kullanıcılar Instagram hesaplarıyla giriş yapabilecek. Ancak bunun dışında Threads platformu hakkında bilinen pek fazla detay yok.

Threads App nedir?

Threads, Instagram yani dolayısıyla Meta tarafından geliştirilen metin tabanlı merkezsiz bir sosyal medya platformudur. Her ne kadar Threads’in bağımsız bir uygulama olduğu iddia edilse de Instagram kullanıcıları mevcut kullanıcı adlarıyla platforma giriş yapacak. Kullanıcıların Instagram’daki hesap doğrulamaları da Threads platformuna aktarılabilecek.

Elbette hepsi bu kadarla da sınırlı değil. Kullanıcılar, Instagram’daki takipçilerine Threads platformu için bildirim gönderebilecek bu sayede Instagram kullanıcıları kitlelerini Threads platformuna aktarabilecek. Bunun yanı sıra engellenen kelimeler ve hesaplar da doğrudan Threads platformuna aktarılacak. Twitter’a kıyasla Threads koleksiyonunda karakter sınırı da çok daha yüksek. Karakter sınırı Twitter’da 285’le sınırlandırılmışken bu rakam Threads platformunda ise 500 olarak belirlenmiş durumda.

Her ne kadar hem Twitter hem de Threads platformu ActivityPub protokolü üzerine geliştirilse de Twitter Mastadon entegrasyonunu desteklemezken Instagram’ın Threads’in Mastadon’la birlikte çalışabilirlik uyumluluğuna sahip olması bekleniyor.

Threads App Nasıl İndirilir?

6 Temmuz’da kullanıma sunulacak Threads App şu anda iOS ve Android işletim sistemli cihazlardaki uygulama mağazaları aracılığıyla indirilebilecek. Uygulama henüz resmi olarak kullanıma sunulmadığı için Threads uygulamasını indirmek isteyen kullanıcıların lansman tarihine kadar beklemesi gerekiyor.

Şu anda kullanıcılar App Store ve Google Play Store üzerinden Threads uygulaması kullanıma sunulur sunulmaz kendilerine bildirim gönderilmesi için bir zamanlayıcı ayarlayabiliyor. Bununla birlikte Instagram’da arama kısmına “Threads” yazan kullanıcıları da küçük bir sürpriz bekliyor. Kullanıcılar böylelikle kendileri için özelleştirilmiş bir bilet aracılığıyla Threads’in uygulama mağazasındaki sayfasına yönlendiriliyor.

Twitter Alternatifleri

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından aldığı aksiyonlar kullanıcıları memnun etmedi. Sonuç olarak kullanıcılar Twitter alternatifi yeni uygulama arayışlarına başladı. Bu nedenle Instagram’ın Threads’i tek Twitter alternatifi değil. Jack Dorsey destekli Bluesky, Mastadon, Spill, Post ve hatta Donald Trump tarafından geliştirilen Truth Social de Twitter’la rekabet etmeyi amaçlıyor.

Elon Musk’ın kullanıcıları Twitter’dan soğutan politikaları nedeniyle bu tür alternatif uygulamaların kullanıcı sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor.

Ancak Threads’in bu platformların çoğuna göre belirgin bir avantajı var. Çünkü Threads, dünyanın en çok kullanılan sosyal ağları tarafından destekleniyor. Instagram, WhatsApp ve Facebook gibi popüler sosyal ağların sahibi Meta tarafından desteklenen Threads platformunun bu nedenle kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala