bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

İngiltere Yüksek Mahkemesi NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı

ingiltere yuksek mahkemesi nftleri mulkiyet olarak tanidi

Geçtiğimiz mart ayında Women in Blockchain Talks kurucusu olan Lavinia Osbourne, Boss Beauties NFT koleksiyonundaki iki eserin çalındığını iddia etmişti. Konunun yargıya taşınmasıyla birlikte İngiltere Yüksek Mahkemesi NFT’ler için önemli bir karar verdi.

İngiltere NFT’lerin Mülkiyet Olduğunu Kabul Etti

Londra’da ikamet eden ve Women in Blockchain Talks’un kurucusu olan Lavinia Osbourne, geçtiğimiz aylarda Metamask cüzdanından iki Boss Beauties NFT’sinin çalındığını iddia etmişti. Çalınan NFT’lerin nasıl çalındığı hakkında bir açıklama yapmayan Osbourne’un NFT koleksiyonu “Güçlü Kadın” temasına sahip.

OpenSea üzerinde iki isimsiz hesaba aktarılan NFT’lerini geri almak isteyen Osbourne, dünyanın en büyük NFT pazar yeri olan OpenSea için ihtiyati tedbir davası açtı. Davayı denetleyen yargıç, NFT’lerin bir mülk olduğu kararını verdi ve bu kararla birlikte OpenSea’nin hesapları dondurması ve bu sayede NFT’lerin taşınamaması ya da ticaretinin yapılmaması ve iki hesabın sahiplerinin bilgilerinin verilmesi kararını aldı.

ingiltere yuksek mahkemesi nftleri mulkiyet olarak tanidi 2

Konu hakkında OpenSea yorum yapmamış olsa da söz konusu iki NFT’nin bulunduğu hesapların dondurulduğunu açıkladı. Dondurulan hesaplar Boss Beauties 680 ve Boss Beauties 691 NFT’lerine sahip. Yazılı kararın bu hafta içerisinde çıkartılması beklenirken, İngiliz avukat Racheal Muldoon, İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin NFT’leri bir mülk olarak tanımasının büyük bir adım olduğunu dile getirdi. Muldoon’a göre NFT’lerin mülk olarak kabul edilmesiyle birlikte NFT’lerin sahiplerine iade edilmesi, miras bırakılması ve diğer konular için de önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala