bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,686.87 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.75 1.22%
bnb
BNB (BNB) $ 576.41 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 172.88 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512881 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469391 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151381 2.80%

İngiltere, kripto ve stablecoin yönetmeliği için tekliflerini yayınladı!

ingiltere twcP cover

Birleşik Krallık hükümeti, kripto ekosistemi için nihai kurallarını yayınlayarak, stablecoin’lere yönelik mevzuat planlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Hükümet, sektörün ayak sürüdüğü yönündeki şikayetlerin ardından kripto ekosisteminin düzenlenmesine yönelik önerilerini yayınladı. Ayrıca, İngiltere’yi endüstri için tercih edilen bir destinasyon haline getirmek istediğini söylüyor.

ingiltere kriptonun vergilendirilmesi icin dugmeye basti 2

Birleşik Krallık’tan kripto hamleleri!

Birleşik Krallık hükümeti, kripto ekosistemi için nihai kurallarını yayınladı ve fiat destekli stabilcoinlere yönelik mevzuatın önümüzdeki yılın başlarında tanıtılmasıyla birlikte aşamalı bir düzenleme getirmeyi planladığını söyledi.

Pazartesi günü yayınlanan bir güncellemeye göre, hükümetin borç verme ve ticaret gibi faaliyetleri geleneksel mali düzenlemelerin kapsamına dahil etmesiyle stablecoin’ler gibi diğer kripto alanları da onu takip edecek. Bu kurallar, ilgili faaliyetleri Mali Yürütme Otoritesi’nin (FCA) kapsamında olacaktır.

Planlar, o zamanın maliye bakanı ve şimdiki başbakan olan Rishi Sunak’ın Nisan 2022 politikasıyla uyumlu ve muhtemelen hükümetin bu politikayı geciktirdiğinden şikayet eden bir endüstri tarafından memnuniyetle karşılanacak.

Belgeye eşlik eden bir açıklamada Hazine Bakanı Andrew Griffith, “Birleşik Krallık’ta kripto varlık düzenlemesine yönelik bu nihai teklifleri sunmaktan çok memnun olduğunu” söyledi. Nihai çerçeve, “Birleşik Krallık’ın bir kripto varlık işini başlatmak ve ölçeklendirmek için bariz seçim olduğu” anlamına gelecektir.

Hükümetin finans kolu olan Hazine, Şubat ayında bir kripto konsültasyonu yayınladı ve konsültasyon Nisan ayında kapandı. Parlamento , Haziran ayında 2023 Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasını kabul ederek kripto paranın düzenlenmiş bir faaliyet gibi ele alınmasını sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala