bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,112.98 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.35 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 579.65 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.14 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522179 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480271 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154916 0.14%

İngiltere, Kripto ve Stablecoin Kuralları Kraliyet Onayını Aldı

ingiltere merkez bankasindan stablecoin aciklamasi

Düzenleyicilere kripto ve stablecoin’leri denetleme yetkisi veren bir Birleşik Krallık yasa tasarısı, yasa tasarısını yapan son resmi aşama olarak Kral Charles onaylandı.

İngiltere’den Kripto ve Stablecoin Kuralları Kraliyet Onay

Milletvekillerinin mutabakatını takiben tamamen usule ilişkin bir adım olan Kraliyet onayı, Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasa Tasarısını bir Kanun haline getirir ve kripto para ile stablecoin düzenleme kapsamına sokmak için önlemler içeriyor. Tasarı geçen hafta Parlamentonun üst kanadı tarafından onaylandı.

ingiltere twcP cover

Finansal Hizmetler Bakanı Andrew Griffith yaptığı açıklamada, İngiltere’nin AB’den çıkmasının ardından yasanın bize finansal hizmetler kural kitabımızın kontrolünü verdiğini ve kripto varlıklarının Birleşik Krallık’ta güvenli bir şekilde benimsenmesini desteklemek için düzenlenmesini sağladığını söyledi.

Temmuz 2022’de tanıtılan yasa, düzenleyicilere kripto da dahil olmak üzere finansal sistem üzerinde daha fazla güç veriyor. Tasarı Parlamentoda görüşülürken, tüm kriptoyu düzenlenmiş bir faaliyet olarak ele almak ve kripto promosyonlarını denetlemek için değişiklikler eklendi. Birleşik Krallık Hazinesi, Finansal Davranış Otoritesi, İngiltere Bankası ve Ödeme Sistemleri Düzenleyicisi yakında sektörü düzenlemek için kurallar getirebilecek ve uygulayabilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala