bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,056.43 4.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,371.46 6.60%
bnb
BNB (BNB) $ 526.32 7.10%
solana
Solana (SOL) $ 187.12 7.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601875 3.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.624856 7.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133071 12.24%

Paylaş

İngiliz Ordusu’nun Twitter ve YouTube Hesabı Hacklendi

İngiliz Ordusunun Twitter ve YouTube Hesabi Hacklendi 1

Kripto para ve NFT sektörünün artan popülaritesi beraberinde dolandırıcıları da getirdi. Özellikle NFT alnında çok sık yaşanan phising saldırıları, birçok kullanıcının varlıklarının çalınmasına neden olabiliyor. Dolandırıcılar bu sefer ise İngiliz Ordusunu hedef aldı. Saldırganlar kukla olarak ise Elon Musk‘ı kullandı.

İngiliz Ordusunun Twitter ve YouTube Hesabi Hacklendi

İngiliz Ordusu’nun Twitter ve YouTube Hesabı NFT Dolandırıcılığı için Kullanıldı

İngiliz Ordusu, bazı sosyal medya kanallarının hafta sonu boyunca sahte bir Bitcoin promosyonunda Elon Musk’ın görüntülerini kullanan dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğini doğruladı. Hayali bir Ark Invest Bitcoin ve Ethereum etkinliğini tanıtan Tesla üstünlüğünü gösteren videolar, Ordunun Twitter ve YouTube hesaplarını da etkiledi. Askeri Twitter hesabının da NFT’ler hakkında çok sayıda gönderiyi yeniden tweetlediği anlaşılıyor. Yetkililer ise güvenlik arızasının araştırıldığını söyleyerek ihlali doğruladı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü konu hakkında “Ordunun Twitter ve YouTube hesaplarında bugün erken saatlerde meydana gelen ihlal çözüldü ve soruşturma sürüyor” dedi:

“Ordu bilgi güvenliğini son derece ciddiye alıyor ve soruşturmaları tamamlanana kadar daha fazla yorum yapmak uygun olmaz”

Ek olarak Ordu, Pazar akşamı hesabın kontrolünü yeniden ele geçirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Yayınımızdaki geçici kesinti için özür dileriz. Tam bir araştırma yapacağız ve bu olaydan öğreneceğiz. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler ve normal hizmet şimdi devam edecek”

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala