bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,140.92 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.96 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.45 2.30%
solana
Solana (SOL) $ 136.56 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517239 2.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457938 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145754 3.07%

İki devden spot Ethereum ETF’ine tam destek

spot ethereum etf

Grayscale CLO’su Craig Salm ve BlackRock CEO’su Larry Fink, spot Ethereum ETF’lerini savundu. Spot Bitcoin ETF’leriyle sektöre damga vuran iki dev şirketin yetkili isimleri, önemli mesajlar verdi.

Bitcoin’in (BTC) boğa koşusu yaşamasında ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasında spot Bitcoin ETF’lerin büyük bir katkısı oldu. Spot Bitcoin ETF’ler, BTC’de arz şoku yarattı.

Spot Bitcoin ETF’lerin başarılı olmasıyla birlikte gözler spot Ethereum ETF’lerine çevrildi. Trilyon dolarlık varlık yöneticileri dikkatini spot Ethereum ETF’lerine yöneltti.

SEC’nin menkul kıymet olarak gördüğü ve pek de sıcak bakmadığı spot Ethereum ETF’leriyle ilgili iki önemli isimden kritik açıklamalar geldi. Grayscale CLO’su Craig Salm ve BlackRock CEO’su Larry Fink, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Spot Ethereum ETF’leri için tam destek

Spot Bitcoin ETF’lerinde 23,01 milyar dolar barındıran Grayscale ile 17,21 milyar dolar barındıran BlackRock, spot Ethereum ETF’lerine yönelik sinyal verdi.

Ethereum dencun stake

Spot Bitcoin ETF’lerinin nihai başarısıyla birlikte kripto sektörü spot Ethereum ETF’lerine odaklandı. SEC, varlık yöneticilerinin spot ETF başvurularını geçtiğimiz günlerde erteledi.

Grayscale CLO’su Craig Salm, Spot Ethereum ETF’lerinin onaylanması gerektiğine inandığını belirtti. Salm, 2024 Mayıs tarihindeki nihai karara işaret etti. Bilindiği üzere iki ay sonra SEC, spot Ethereum ETF başvuruları hakkında onay veya red kararı verecek.

Grayscale’ın haricinde spot ETH ETF’lerine bir destek de BlackRock’tan geldi. BlackRock CEO’su Larry Fink, geçtiğimiz gün Fox Business ile bir röportaj gerçekleştirdi. Fink, SEC’nin Ether’i menkul kıymet olarak gösterme çabasına rağmen spot ETF’lerinin onaylanabileceğini savundu.

Kurumsalların Bitcoin’e ilgisi, kripto sektörünün benimsenmesine de katkı sağladı. Bu nedenle altcoin’lerin de benzer şekilde ETF’ler aracılığıyla borsalara taşınması bekleniliyor. Beklentilerin ortasında ise SEC’nin baskısı sürüyor. Bilindiği üzere SEC, geçtiğimiz günlerde Ripple’ı hedef almıştı. SEC, Ripple’ın yasa dışı XRP sattığını öne sürerek 1,95 milyar dolar para cezası talep etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala