bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,540.49 3.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,994.75 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 536.58 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 132.78 2.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493837 0.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445054 2.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146941 5.36%

IDEX Nedir? IDEX Coin Nasıl Alınır?

IDEX nedir

IDEX, yüksek performanslı eşleştirme motorunu Otomatikleştirilmiş Piyasa Yapıcılığı (AMM) ile birleştiren hibrit bir merkeziyetsiz borsadır.

IDEX Nedir?

Alex Wearn ve Phil Wearn kardeşler tarafından kurulan IDEX, ağı daha hızlı hale getiren merkezi takas unsurlarına sahip merkeziyetsiz bir borsa olarak tanımlanmaktadır. Ethereum ve Binance Smart Chain üzerinde bulunmaktadır. IDEX, yüksek performanslı eşleştirme motorunu Otomatikleştirilmiş Piyasa Yapıcılığı (AMM) ile birleştiren hibrit bir merkeziyetsiz borsa olarak tanımlanmaktadır. IDEX, diğer projelere göre farklı bir bakış açısına sahiptir.

Diğer projeler, bir DEX üzerinde alım satım yapmak için otomatikleştirilen piyasa yapıcı modelini kullanmaktadır. IDEX, desteklenen kripto para birimlerinin değişimi için sipariş defterlerini kullanır. Zincir dışı alım satım motorunu zincir üstü ticaret modeli ile birleştirerek merkeziyetsiz borsalarda yenilikçi yaklaşımları ön plana çıkarmaktadır. Bunun yanı sıra başarısız işlemlere boş yere para harcamanın önüne geçmektedir.

IDEX Nasıl Çalışır?

IDEX, piyasadaki diğer DEX platformlarının aksine, sipariş defterini kullanır ve ağdaki siparişleri eşleştirmek için kullanılan sistemi merkezileştirir. IDEX, bir emir defteri değişimi olarak işlev görmektedir. Defter işlemlerinin yürütülmesi ve yüksek hız için merkezi ve merkeziyetsiz alışverişlerin unsurlarını birleştirir. IDEX, katman-2 Optimizim toplamaları kullanır. Bunun sebebi, Ethereum’da maksimum işlevsellik ve hız içindir. Optimizim toplama, IDEX’i korur. Ayrıca, zincir dışı işlemlerin işlenmesinde daha hızlı bir ölçeklendirme çözümüdür.

IDEX nasil alinir

IDEX Coin Nedir?

IDEX Coin ağın yerel token’ıdır ve proje ile aynı adı taşımaktadır. ERC-20 standartlarında geliştirilmiş bir kripto para birimidir. IDEX Coin, zincir dışı defterdeki işlemleri doğrulamak için node’lar tarafından stake edilmektedir. Merkeziyetsiz IDEX DEX’in ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile geliştirilen IDEX Coin’in, birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Kripto para birimleri ile parite çifti oluşturulmasında, alım ve satım emirlerindeki işlem ücretlerinin karşılanmasında kullanılmaktadır. Ayrıca likidite madenciliği ve ödüller için ihtiyaç duyulan kripto para birimi olarak ve Gas fee ödemelerinin yapılmasında kullanılmaktadır.

Avantajları

  • Düşük gas ücretleri ile alım satım işlemlerinin yapılmasını sağlar.
  • IDEX coin, başarısız işlemler için boş yere para harcanmasını önler.
  • Likidite madenciliği ile pasif gelir elde edilebilir.
  • IDEX coin ile kullanıcılar işlemlerinin tamamlanmasını beklemeden yeni işlem yapabilir.

IDEX Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

IDEX platformunun yerel kripto para birimi IDEX Coin, birçok platformda listelenmektedir. Bunlara örnek olarak; Binance, KuCoin, Gate.io, Kraken, Uniswap (V2), Coinbase Exchange, IDEX, Phemex, MEXC, Bitrue gibi platformlar örnek verilebilir. IDEX Coin satın almak isteyen yatırımcılar, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalı ve hesap açmalıdır. Kimlik doğrulama işlemlerinin ardından alım satım emirleri, istenilen miktarda IDEX Coin almak için verilir. Satın alınan IDEX Coin’ler işlemlerde kullanılabilir ya da daha sonra kullanılmak üzere güvenli cüzdanlarda saklanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala