bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Hükümetler DeFi Konusunda Temkinli

hukumetlerin defiye olan yaklasimi

Blockworks‘ün düzenlemiş olduğu DAS London etkinliğinde yer alan konuşmacılar, hükümetlerin DeFi‘ye (merkeziyetsiz finans) olan yaklaşımı hakkında yorum yaptı. Konuşmacıların ortak fikrine göre; hükümetler, DeFi‘nin yararlarının farkında ama belirsizlik gibi sebeplerden dolayı hala DeFi’ye yönelik düzenlemeler konusunda temkinliler.

hukumetlerin defiye olan yaklasimi 2

Hükümetler DeFi için Biraz Kararsız

DeFi; hisse senetlerine, tahvillere alternatif oluşturması sebebiyle yatırımcılar ve kurumlar için tercih sebebi oluyor. Kurumların ifadelerine göre, nakit paradan sağlanan düşük faiz oranları ve getirisi olmayan tasarruf hesapları yüzünden DeFi‘ye ilgi gittikçe artıyor.

Blockworks‘ün düzenlediği, DAS London etkinliğinde yer alan konuşmacılar, hükümetlerin DeFi‘ye bakış açısına yönelik değerlendirme yaptı. Risk sermayesi fonu (VC) Fabric‘in yönetici ortağı Richard Muirhead, hükümetlerin DeFi‘ye yaklaşım sürecine yönelik “anıtsal olarak işlevsiz” ifadelerini kullandı. Hükümetlerin, DeFi düzenlemeleri konusunda büyük miktarda belirsizlik ve korku duyduğunu ifade etti. Muirhead‘e göre, hükümetler, jeopolitik güvenliği baltalayan AI ve Blockchain teknolojisi konusunda endişeli.

FinTech danışmanlık şirketi Fnality kıdemli ticari ve düzenleme danışmanı Angus Fletcher, kurumların yeniliklere erişmek istediğini ve şimdilik hükümet tarafından, alanın büyümesine izin verildiğini açıkladı. Hükümetlerin, neler olup bittiğini anlama eğiliminde olduğunu, ancak bunun sonucunun belirsiz olabileceğinden dolayı bazı düzenelemeler için kararsız olduklarını belirtti. Fletcher, bazı hükümetlerin DeFi‘nin yararlarının farkında olduğunu, ama bunun yanlış strateji olmasından çekindiklerini de söyledi. Örnek olarak ise, hükümetlerin daha öncesinde sabit kripto para birimlerine yönelmesini hatırlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala