bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

HTC, Metaverse’de Avatarlar Oluşturmak İçin Pixiv İle İş Birliği Yaptı

htc metaversede avatarlar olusturmak icin pixiv ile is birligi yapti

Metaverse alanı, özellikle büyük şirketlerin bu alana girmesiyle birlikte birçok kişiye ulaşmaya başladı. Geçtiğimiz haziran ayında metaverse odaklı bir akıllı telefon çıkaracağını duyuran Tayvanlı çok uluslu akıllı telefon ve tablet üreticisi HTC, bu kez metaverse için Pixiv ile anlaşma yaptı.

HTC’den Metaverse İçin Yeni Anlaşma

Forkast‘a göre, Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC, metaverse platformu VIVERSE‘de, anime tarzı üç boyutlu avatarlar başlatmak için Japonya merkezli sanal topluluk platformu Pixiv ile ortaklık kuruyor.

htc metaversede avatarlar olusturmak icin pixiv ile is birligi yapti

VIVERSE Başkanı Joseph Lin, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Pixiv ile yaptığımız bu ortaklık VIVERSE’deki sanal karakter sayısını hızla artıracak. Anime ve manga stillerini tercih eden kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak.

Pixiv tarafından 2018’de başlatılan ve kullanıcıların 3B karakterleri özelleştirmesini sağlayan VRoid, günde 10.000’den fazla avatar üretiyor. Anlaşmaya göre HTC, VRoid’in bu özelliğinden yararlanacak.

81 milyondan fazla kullanıcı ve 100 milyondan fazla sanat eseriyle Japon tarzını illüstrasyon, manga ve kurgu üzerinde sergileyen Pixiv, metaverse alanına giriş yarak daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse, araştırma şirketi Technavio‘nun raporunda, 2026 yılına kadar metaverse arsa piyasasının yıllık yüzde 61,74 büyüme oranıyla 5,36 milyar dolar artacağı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala