bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Hong Kong’da spot Bitcoin ETF onayı: Neler olacak?

coinbase kripto btc

Hong Kong’daki birkaç ihraççı, spot Bitcoin ETF’lerin onaylandığını duyurdu. Asya’da spot ETF’lerin başlamasıyla birlikte nasıl bir senaryo ortaya çıkacak?

Hong Kong merkezli China Asset Management, Bosera Capital ve diğer ihraççılar, sosyal medya platformu WeChat’ten spot Bitcoin ETF’lerin onaylandığını duyurdu. Haber akışına göre, Hong Kong’da spot ETF’ler işleme başlayacak. Henüz Hong Kong’da resmi açıklama gelmese de ETF onayına yönelik haber akışı BTC fiyatını yükseltti. BTC günü 66.000 doların üzerinde geçiriyor.

Hong Kong’ta spot Bitcoin ETF’ler ile ilgili resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Onay resmileşirse kripto para piyasasında neler olacak? BTC fiyatı yükselecek mi?

btc eth analiz

Bitcoin için müjde: Hong Kong geldi!

Hong Kong haberleri gündemi ısıttı. China Asset Management gibi ihraççı şirketler, sosyal medya kanallarından spot Bitcoin ETF’lerin Hong Kong’da onaylandığını açıkladı. Hong Kong’un düzenleyicisi Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (SFC) resmi bir açıklama gelmedi. Yine de şirketlerin paylaşımlarının öncü duyuru olduğu konuşuluyor.

ABD’de işleme başlayan spot Bitcoin ETF’ler, BTC fiyatının yükselişinde önemli bir etmen olmuştu. Birçok kripto uzmanı, spot Bitcoin ETF’leri boğa indikatörü olarak yorumladı. Özellikle BlackRock ve Fidelity gibi ihraççıların BTC alımları, arz-talep şokunu gündeme getirdi. BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasında spot ETF’lerin etkili olduğu öne sürüldü.

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerin kripto piyasasını kasıp kavurmasından sonra gözler Asya’ya çevrildi. Asya’da da BTC hareketliliği başladı. Spot Bitcoin ETF’lerin Hong Kong’da onaylanması, BTC’de talep şokunu tetikleyebilir ve bu da ilerleyen dönemde büyük bir yükselişi getirebilir.

Singapur merkezli dijital varlık kuruluşu QCP Capital, CoinDesk’e verdiği bir demeçte, ETF’lerin onaylanması halinde Asya’da kurumsal talebin önünün açılacağını aktardı.

Asya, nüfus ve kriptoya yaklaşım olarak ABD ile rekabete girebilir. BTC, halving’in yarattığı arz-talep şokunu ETF’ler ile destekleyebilir ve fiyatta keskin bir artış görülebilir.

Haber akışı, Hong Kong’da Ether spot ETF’lerinin de onaylandığı yönünde. Bu haber de altcoin’ler açısından pozitif yorumlanıyor. ETH‘nin spot ETF’ler ile talep görmesi halinde arz şoku yaşayabileceği iddia ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala