bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,571.76 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,183.20 3.50%
bnb
BNB (BNB) $ 589.41 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.03 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506695 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454143 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14217 4.49%

Hong Kong sinyali verdi: İşte Asya merkezli 6 kripto para!

Kripto stake odulleri

Hong Kong’da spot Bitcoin ve spot Ether ETF’lerinin onaylanmasıyla birlikte gözler Asya’ya çevrildi. İşte Asya merkezli 6 kripto para birimi

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta sancılı bir süreçten geçti. İran ve İsrail arasındaki gerilimin küresel çapta yayılması, Bitcoin (BTC) ve altcoin’leri etkiledi. BTC 60.000 dolara kadar gerilerken, Ether (ETH) 2.850 doları gördü.

Toparlanma sürecine giren kripto para piyasası, haftanın ilk işlem gününde olumlu bir haber ile canlandı. Hong Kong merkezli ihraççılar, spot Bitcoin ve spot Ether ETF’lerin Hong Kong’da onaylandığını duyurdu. Bu haber ile birlikte Asya merkezli kripto para birimleri yükselişe geçti.

hong kong

Asya merkezli kripto para birimleri hangileri? İşte dikkat edilmesi gereken 6 Asya merkezli kripto para


1- Neo (NEO)

Asya merkezli kripto para birimleri denilince akla gelen isimlerden birisi Neo (NEO) oluyor. Neo, Asya’nın Ether‘i olarak anılıyor ve blokzincir yapısıyla kripto yatırımcılarının ilgisini çekiyor. NEO, olası Asya boğa koşusunda ipi ilk göğüsleyecek kripto projelerinden birisidir.

NEO Asya

CoinGecko verilerine göre NEO, 1,59 milyar dolar piyasa değerine sahip durumda. NEO, son 24 saatte 257 milyon dolar işlem hacmi elde etti.


2- Conflux (CFX)

Asya merkezli kripto projelerinden birisi de Conflux (CFX) projesidir. Conflux, katman-1 blokzincir yapısıyla Asya’nın öne çıkan kripto projelerinden birisi olmuştur. Özellikle Asya’nın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan The Reed Book ile kurulan ortaklık, Conflux’u üst seviyeye taşımıştır. CFX ise projenin yerel token’ıdır.

CFX asya

CoinGecko verilerine göre CFX, 1,043 milyar dolar piyasa değerine sahip. CFX, son 24 saatte 205 milyon dolar işlem hacmi kaydetti.


3- IoTeX (IOTX)

Asya’nın öne çıkan bir başka kripto projesi de IoTeX’dir (IOTX). IoTeX, DePin kategorisinde yer alan en potansiyelli kripto projelerinden birisidir. Özellikle fiziksel ağları blokzincire taşımasıyla ön plana çıkmaktadır. Olası Asya furyasında IOTX boğası görülebilir.

IOTX Asya

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, IOTX piyasa değeri 534 milyon dolar seviyesinde. IOTX, son 24 saatte 42 milyon dolar işlem hacmi elde etti.


4- VeChain (VET)

Asya merkezli kripto projelerinden belki de en popüleri VeChain (VET) projesidir. VeChain, önceki boğanın öne çıkan kripto projelerinden birisi olmayı başarmıştır. VET, son zamanlarda pek ses getirmese de 2021 ila 2022 yıllarında rüzgar estirmiştir. VeChain, merkeziyetsiz ekosistem oluşturmayı ve finans dünyasını blokzincire taşımayı hedefler.

VET asya

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, VET piyasa değeri 3,295 milyar dolar seviyesinde. VET, son 24 saatte 182 milyon dolar işlem hacmi kaydetti.


5- Ontology (ONT)

Asya merkezli kripto para birimleri listesinde beşinci sırayı Ontology (ONT) alıyor. Ontology projesi, blokzinciri kurumsal yapılar ile buluşturmayı ve verimli bir hizmet sunmayı amaçlamaktadır. ONT ise projenin yerel token’ıdır.

Ontology ONT

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, ONT’nin piyasa değeri 323 milyon dolar seviyesinde. ONT, son 24 saatte 72 milyon dolar işlem hacmi elde etti.


6- Qtum (QTUM)

Asya merkezli kripto projeleri listesinde son sırada Qtum (QTUM) yer alıyor. Qtum, Proof of Stake (PoS) mekanizmasına sahiptir. Popüler proje, Bitcoin ve Ethereum’un güçlerini tek bir blokzincir’e taşımayı hedefliyor.

QTUM asya

CoinGecko verilerine göre, QTUM piyasa değeri 473 milyon dolar seviyesinde. QTUM, son 24 saatte 63 milyon dolar işlem hacmi kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala