bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,776.55 4.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,082.90 3.34%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 142.40 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526013 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467449 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139892 5.19%

Honduras’ta Bitcoin resmi muhasebe birimi olarak kabul edildi

honduras bitcoin vadisinde btc ile odemelerini kabul etmeye basladi

Yaklaşık iki sene önce kripto paralara dair ilk adımın atıldığı Orta Amerika ülkesi Honduras’ta Bitcoin yatırımcılarını ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Ülkenin merkezi hükümetine bağlı Próspera bölgesi, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinin ardından lider kripto parayı ürün ve hizmetlerin resmi değerini belirlemek adına bir muhasebe birimi olarak tanıdı. Bölge yetkililerinden Jorge Colindres’in açıkladığı karara göre yeni düzenleme bölgedeki vatandaş ve işletmelere finansal esneklik sağlayacak.

Colindres yaptığı açıklamada Bitcoin’i bir muhasebe birimi olarak tanımalarına karşın dış engeller nedeniyle BTC üzerinden henüz vergi toplamadıklarının altını çizdi. Düzenlemeye göre muhasebesini Bitcoin üzerinden tutan işletmeler hesaplamalarını yapsa da ödemelerini dolar üzerinden yapmaya devam edecek.

Bölge yetkilisi, uluslararası kısıtlamalara bir çözüm bulunmasının ardından BTC ile vergi ödemelerinin en kısa sürede başlayacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala