bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.33 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 609.28 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.68 3.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520189 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464578 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148636 2.49%

Hollanda Merkez Bankası İlk Kez Bir Kripto Para Şirketini Onayladı

Hollanda merkez bankasi AMLD5 duzenlemeleri kapsaminda ilk kripto hizmetini onayladi

Hollanda, AB kara para aklamayı önleme yasalarıyla ilgili sıkı düzenlemeler getirdi.

Hollanda merkez bankası De Nederlandsche Bank NV (DNB), AMDAX BV’ye kendi yetki alanı altında faaliyet gösterme yetkisi verdi.

Bu, kripto paralar ile ilgili birçok işletmenin Hollanda’yı terk ettiğini gören katı yeni düzenlemelerin getirilmesinin ardından; ülkede ilk kez bir dijital varlık şirketinin onaylandığı anlamına geliyor.

AMDAX BV, Amsterdam tabanlı dijital varlık hizmeti şirketi yöneticileri konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“AMDAX BV, Hollanda’daki ilk kripto parahizmetleri sağlayıcısı olarak De Nederlandsche Bank (DNB) tarafından tescil edildi. Bu, AMDAX’ın kripto para işlemlerini işlemesini ve kripto para birimlerini depolamasını sağlıyor.”

Hollanda’daki Fintech firmaları , 5. Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi veya AMLD5 olarak bilinen güncellenmiş kara para aklamayı önleme yasaları da dahil olmak üzere, son birkaç yılda önemli ölçüde sıkılaşan Avrupa Birliği düzenlemelerine uymalıdır.

Eylül 2019’da DNB, herhangi bir onay talebinin başlangıç ​​noktası olarak Ocak 2020’yi belirterek, kripto paralar ile ilgili tüm kuruluşların bankaya kaydolmasını emretti.

Finextra’nın bildirdiğine göre, kurumların yanı sıra bireylere de hizmet veren AMDAX BV, AMLD5 onayına doğru yolculuğuna Mayıs ayında başladı. Diğer kripto para şirketleri daha önce ülkede faaliyet göstermiş olsa da, yeni AMLD5 yasaları bu tür varlıkların kapanmasına veya hareket etmesine neden oldu. Popüler kripto türevleri platformu Deribit, Ocak 2020’de Hollanda’dan ayrıldı.

AMDAX BV’nin, yeni düzenleyici yapı altında kayıtlı ilk dijital varlık firması olduğu bildiriliyor. AMDAX BV kurucu ortağı Valentino Cremona, “DNB bu kayıt için adil bir şekilde yüksek standartlar uyguluyor” dedi.

“Pazarın, DNB’nin gereksinimleri kümesi gibi net yasal çerçevelere ihtiyacı var” diye ekledi. “Bu kayıt, yatırımcılara kriptonun suçlular için değil, akıllı yatırımcılar için olgun bir varlık sınıfı olduğunu gösteriyor.”

AMDAX BV ayrıca yaptığı açıklamada, “Tüm kripto para şirketlerinin bu kaydı alması gerekiyor. Bu kayıt olmadan Hollanda’da faaliyet gösteremezler. Diğer Hollanda kripto para şirketlerinin kayıt almak için 21 Kasım’a kadar zamanları var” dedi.

ABD’deki düzenleyicilerin son zamanlarda kripto para türevleri borsası BitMEX’in peşinden gitmesiyle diğer bölgelerde de düzenleyici denetim sıkılaştırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala