bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,324.89 2.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.72 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 562.13 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.96 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519396 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459485 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1331 3.13%

HODL Nedir, Ne Demek?

HODL

HODL, ingilizce tutmak anlamına gelen hold kelimesinin anlamını taşır. HODLing olarak da kullanılan bu ifade, kripto para piyasasında yaşanan dalgalanmalara rağmen kullanıcıların birikimlerini uzun vadeli elinde tutması anlamına gelir.

HODL Nasıl Yapılır?

  • Kripto para birimi, gelişen teknolojinin ve şifre biliminin ortak paydası sonucunda elde edilir. HODL yaparken kullanıcıların analizleri iyi izleyerek bu karara varması gerekir.
  • HODL yapacağını söyleyen bir kullanıcı, piyasada hiç alım ve satım işlemi yapmayacağını belirtir ve ayrıca sanal cüzdanda bulunan kripto para biriminin tekrar değer kazanacağına inanır. HODL yapmak isteyen Bitcoin sahibi kullanıcılar ise ne olursa olsun sanal cüzdanda bulunan kripto parayı satmaz.
  • Kripto para alım işlemleri için doğru zamanı takip eden kullanıcılar genellikle çeşitli indikatörleri inceler ve analizleri takip eder. HODL yaparken düşüşte olan kripto para biriminin fiyatının yükseleceğinden emin olmak gerekir. Değeri düşen bir para biriminin değerinin tekrardan yükseleceğini ifade etmek isteyen kullanıcılar kısaca HODL kelimesini kullanır.
  • Bitcoin, Litecoin veya Ethereum gibi kripto para borsasının çoğunluğunu elinde bulunduran sanal para birimlerinde HODL daha çok yapılır. HODL işleminin kısa ve uzun vadeli bazı avantajları ve dezavantajları bulunur. Kripto para piyasasında çokça kullanılan bu terim, dijital para birimlerinin değer kaybetmesi sonucu oluşan devalüasyonu engeller.
  • Bir kripto para biriminde HODL yapılırsa o kripto para birimi; ekonominin kötüye gitmesi, istikrarsızlık veya alım gücünün düşmesi gibi problemlerden etkilenmez. Sanal para birimlerinin HODL yapılması durumunda kullanıcıların belirli bir takip yapmasına gerek kalmaz ve kripto para birimi, sıcak veya soğuk sanal cüzdanların birinde bekletilir.
HODL2

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala