bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 143.19 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517305 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481891 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153885 0.71%

Hırvatistan’ın Süpermarket Zinciri Konzum Kripto ile Ödeme Alıyor

hirvatistanin super market zinciri kripto para kabul ediyor

24sata gazetesinin yayımladığı habere göre, Hırvatistan‘ın en büyük süpermarket zinciri Konzum, çevrimiçi mağazasında kripto para kabul etmeye başladı. Kabul edilecek kripto para birimleri arasında, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Stellar (XLM), Tether (USDT), DAI ve Bitcoin Cash (BCH) yer alıyor.

hirvatistanin super market zinciri kripto para kabul ediyor 2

Hırvatistan’ın Süpermarket Zinciri Konzum Kripto Para Ödemelerini Başlattı

1 Aralık 2021 itibariyle, Hırvatistan merkezli süpermarket zinciri Konzum, kripto para ile ödeme sistemini başlattı. Alışveriş yapan müşteriler artık birçok farklı kategoriden aldığı ürünü kripto para birimleri ile ödeyebilecek. Konzum yetkilileri yaptığı bir açıklamada, birkaç haftadır bu proje üstüne çalıştıklarını duyurdu. Kurum, PayCek sisteminden faydalanmak için fintech şirketi Electrocoin ile ortaklık kurduğunu da bildirdi.

Konzum, ileriki planlarıyla alakalı taslak fikirlerini paylaştı. Taslağa göre, şimdilik sadece çevrimiçi ödemelerde kripto para kabul edilecek. Konzum yetkilileri, yakında fiziksel mağazalara da, kripto para ödeme sistemi geleceğinden bahsetti. 60 farklı lokasyonda bulunan 630 mağazasında da kripto para ödeme sistemi imkanı sunulacağı söyleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala