bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,143.45 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.94 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 569.96 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 159.77 3.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519029 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455883 1.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150764 1.84%

Hester Peirce: SEC kuralları özgürlükleri kısıtlıyor

komisyon uyesi hester peirce sec plani defii tehdit edebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinden Hester Peirce, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada çalıştığı kurumu bir kez daha eleştirdi. Komisyon’un soruşturduğu kişi ve kurumların iddiaları eleştirmesini yasaklayan kuralı ele alan Peirce, sosyal medya ve resmin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada mevcut kuralın ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirtti.

“Gag kuralı” olarak bilinen mevzuat, şirket veya kişilerin SEC ile anlaştıktan sonra haklarındaki iddiaların reddini yasaklıyor. Komisyon’un söz konusu düzenlemenin değişmesi için yapılan başvuruyu reddetmesinin ardından Peirce, sanıkların savunma hakkının engellendiği yorumunu yaptı.

Ünlü isme göre mevzuat ifade özgürlüğünü engelliyor ve şirketlerin SEC ile hiçbir şekilde müzakere edememesine yol açıyor. Gag kuralının 1972’de kabul edildiğini hatırlatan Hester Peirce, diğer federal kurumların eleştirilere daha açık olduğunu belirtti.

SEC yöneticisi, soruşturmalara maruz kalan şirket veya bireylerin mahkeme salonlarında çürümek yerine Komisyon ile masaya oturmasının daha az maliyetli olduğu konusunda hemfikir:

“SEC ile bir davayı çözmek sanıklar için daha ucuz bir seçenek. Ancak bu durumda Komisyon’un iddialarını mahkemede kanıtlamasına gerek kalmıyor ve karşısındakini susturabiliyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala