bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

Hedge Fon Yöneticileri Kripto Para Fikrine Isınıyor

hedge fon sirketleri kripto para fikrine isiniyor

Dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Ernst & Young tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hedge fon (serbest piyasa fonu) yöneticilerinin üçte biri portföylerine kripto para eklemeyi planlıyor. Verilere göre, geleneksel fon şirketleri ve yatırımcıları artık kripto para teknolojisine eğilmeye başlıyor. Araştırma içeriğinde sadece hedge fon yöneticileri değil; alternatif yatırımcılar, özel sermaye yöneticileri, alternatif fon yöneticileri ve holdout şirketleri de yer alıyor.

hedge fon sirketleri kripto para fikrine isiniyor 2

Alternatif yatırımcılarının yüzde 24’ü ve özel sermaye yöneticilerinin yüzde 13’ü de kripto para fikrine sıcak bakıyor. Araştırma verilerine göre, 2 milyar ile 10 milyar dolar kadar bütçeye sahip alternatif yatırımcılar ise kripto yatırımını zaten planlanmış durumda.

Hedge Fon Yöneticilerine Göre Alternatif Fon Yöneticileri Kripto Fikrine Uzak

Ernst & Young’un yapmış olduğu araştırma sonuçlarına göre, hedge fon yöneticileri büyük oranla portföylerine kripto varlık eklemeyi planlıyor.

Bu oranlara karşın, alternatif fon yöneticilerinin kripto para fikrine yaklaşımı çok daha düşük. Ernst & Young araştırma sonuçlarına göre, alternatif fon yöneticilerinin sadece yüzde 7’sinin halihazırda kripto para yatırımı var.

Holdout şirketlerinin yüzde 68’i kripto varlıkların kendi fon stratejilerine uymadığı görüşünde. Kripto varlıkları tercih etmemelerinin diğer sebepleri arasında, kripto varlıklarda görülebilen dalgalanma, belirsizlik gibi faktörler yer alıyor.

Finansal hizmetler sektörüne yönelik stratejik analizler yapan Greenwich Associates, “2021 Küresel Alternatif Fon Anketi” kapsamında 264 alternatif fon yöneticisine anket yaptı. Anket sonucuna göre; alternatif fon yöneticilerinin kripto varlıklara olan güvensizliğine yönelik bazı gerekçeleri var. Alternatif fon yöneticileri, kirpto varlıkların getirdiği belirisizlik gibi etmenlere kıyasla, kendi kurumsal düzeyde saklama yöntemlerine daha çok güveniyor.

Ernst & Young küresel blockchain güvence lideri Joe McCarney, anket sonuçlarına yönelik şu cümleleri kurdu:

Dijital varlıklara yönelik bu hareket için, emanetçiler ve borsalarda uygulanan kurumsal düzeydeki kontrollerde devam eden iyileştirmeler olduğuna inanıyorum. Bu iyileştirmeler, dijital varlıkların güvenliğiyle ilgili daha önceki bazı endişelerin üstesinden gelinmesine yardımcı oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala