bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,311.23 3.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.79 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 607.28 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 148.14 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526468 3.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477215 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151362 6.02%

Hangi Ülkelerde Kripto Para Kabul Ediliyor?

Cryptocurrency

Gelişmekte olan ülkelerdeki geleneksel finansal sistemlerin yetersizlikleri, onları Bitcoin’in benimsenmesi için verimli bir zemin haline getiriyor. Bugün bu bölgelerdeki birçok kişi ve işletme, faydaları nedeniyle Bitcoin’i benimsiyor. Ve bu eğilim, bu ülkelerdeki insanları, küresel ticaret yapmalarını ve Bitcoin ticaretinden sermaye kazanmalarını sağlamak da dahil olmak üzere farklı şekillerde etkiliyor.

Kripto paralar – dijital para biçimi, son birkaç yılda küresel bir kabul gördü. Yatırımcıların önümüzdeki yıllarda fiyatlarda bir artış göreceği tahmin ediliyor. Unutmayalım ki, kripto dünyasının oynaklığı, planlı bir karar vermeniz gerekiyor. Fiyattaki genel artış, bazıları için faydalı olabilirken, bazıları da kaybedebilir, bu nedenle kripto para birimi ticaretinin momentumunu anlamak çok önemlidir. Şu anda ticareti yapılan çeşitli kriptoların sayısı çok büyük ve tüm kriptoların toplam değeri de tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bitcoin, Ethereum, Tether, Solana, Polkadot vb.’nin kripto ticaretiyle ilgilenen birkaç yatırımcı tarafından alınıp satıldığını duymuş olabilirsiniz. Artık, Avustralya forex brokerleri uygulamasında kolayca Bitcoin ticareti yapabilirsiniz.

Bitcoin’in Benimsenmesi ve Gelişen Dünya Üzerindeki Etkileri

Dünya Bankası’na göre yoksulların sayısı kabul edilemez derecede yüksek. Aynı zamanda, liderler ekonomik büyüme faydalarını ülkeler ve bölgeler arasında eşit olmayan bir şekilde paylaştılar. Ayrıca, gelişmekte olan ülkeleri oynayan hükümetin çöküşü, iç savaşlar ve ekonomik kaos durumu daha da kötüleştiriyor.

Ayrıca, ekonomik faktörler birincil yoksulluğun itici güçleridir. Bu faktörler arasında yüksek enflasyon oranları ve sınırlı finansal hizmetlere erişim yer almaktadır. Bazı finans uzmanları, düşük güven seviyelerinin ve devlet kurumlarındaki yolsuzluğun ekonomik kalkınmaya zarar verdiğini savunuyor.

Bitcoin, finansal hizmetlere erişimi artırarak ve gelişmekte olan ülkelerdeki sosyal güven sorunlarının üstesinden gelerek potansiyel olarak önemli faydalar sağlayabilir. Esasen, bazı insanlar Bitcoin’i üçüncü dünya ülkelerindeki ekonomik büyüme sürecini desteklemek için bir araç olarak görüyor. Bitcoin, finansal katılımı artırırken daha iyi fon izlenebilirliği sağlar. Bu şekilde, gelişmekte olan ülkelerdeki insanlar yoksulluktan kurtulabilirler.

Gelişen Dünyada Bitcoin’in Kabulü

Üçüncü dünya ülkelerindeki çoğu insan Bitcoin’i keskin bir geliştirme aracı olarak görüyor. Bunun nedeni, bu sanal para biriminin, insanların internet üzerinden işlem yapabileceği dijital para görevi görmesidir. Gelişmekte olan dünyadaki insanların önemli bir yüzdesi yoksul olsa da, internete erişebilir ve kullanabilirler. Böylece akıllı telefonlarını kullanarak Bitcoin ağına bağlanabilirler.

Gelişmekte olan ülkelerdeki birçok kişi, özellikle genç nesil, 1k Daily Profit gibi platformlarda Bitcoin satın alıyor. Kripto para birimini satın aldıktan sonra, bu kişiler onu kâr için takas edebilir veya uzun vadeli bir yatırım olarak tokenlerini elinde tutabilir. Dahası, gelişmekte olan dünyadaki Bitcoin kullanıcıları, gelişmiş ülkelerdekilerle teknoloji ve fikir alışverişinde bulunabilirler.

Kripto borsaları aracılığıyla para alışverişi yapmak da gelişmekte olan ülkelerdeki bireyler için daha ucuz ve daha erişilebilir. Bu da bu bölgelerdeki yüksek Bitcoin benimseme oranını açıklıyor. Orta standart yaşam tarzına sahip çoğu insan, gelişmekte olan bölgelerde Bitcoin ticareti yapabilir.

Gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin benimseme oranının yüksek olmasının bir başka nedeni de bankaların erişilememesidir. Gelişmekte olan ülkelerdeki bazı kişilerin ve küçük işletmelerin banka hesapları yoktur. Finansal hizmetlere erişilememesi, bu bölgelerdeki insanların e-ticarete katılma şansını da engelledi. Bunun nedeni, yurtdışından ödeme almak için uygun araçlara sahip olmamalarıdır.

Bununla birlikte, Bitcoin, bu tür insanların dünya çapındaki insanlarla ticaret yapmalarını sağlar. Bunun nedeni, Bitcoin’in sınırsız olması ve aracıları içermemesidir. Bu sanal para birimini kullanarak ödeme almak ve göndermek için bir kişinin ihtiyaç duyduğu tek şey bir Bitcoin cüzdanıdır. İdeal olarak, Bitcoin gelişmekte olan ülkelerdeki bireylere ve işletmelere birçok fayda sağlar. Ve bunlar, bu bölgelerde Bitcoin için yüksek benimseme oranını açıklıyor.

Bitcoin

Bitcoin’in Gelişmekte Olan Dünya Üzerindeki Etkisi

Bitcoin, gelişmekte olan ülkelerdeki bazı bireylerin yoksulluktan kurtulmasına yardımcı olur. Bunun nedeni, kripto para biriminin, insanların finansal hizmetlere erişim eksikliği veya yetersiz erişimi ve sosyal güven eksikliği gibi sorunların üstesinden gelmelerini sağlamasıdır. Dahası, artan finansal kapsayıcılık ve fon izlenebilirliğini geliştirmek, gelişmekte olan ülkelerin geleneksel finansal sistemin sorunlarını çözmelerini sağlar.

Belki de Bitcoin’in gelişmekte olan ülkeler üzerindeki en hayati etkisi finansal katılımı arttırmaktır. Banka hesabı olmayan ve sermayeye erişimi olmayan çoğu kişi artık Bitcoin’e küçük bir miktar itibari para ile yatırım yapabilir ve önemli getiriler elde edebilir. Bununla birlikte, bu, herhangi bir hareketin ne zaman yapılacağına karar vermek için kripto piyasasının dikkatli bir şekilde analizini gerektirir.

Dahası, gelişmekte olan bölgelerdeki bireyler, işlem maliyetlerini düşürmek ve fon transfer hızını artırmak için Bitcoin kullanıyor. Tüm bu faktörler, gelişmekte olan bölgelerdeki düşük ve orta gelirlilere fayda sağlamakta ve böylece yaşam standartlarını iyileştirmektedir. Ayrıca, bu ülkelerdeki küçük işletmeler artık küresel olarak ticaret yapıyor ve geleneksel finansal sistemlerin bürokrasilerine katlanmadan Bitcoin ödemeleri alıyor.

Kripto para birimini yatırımcılar arasında popüler yapan sebepleri görelim:

Yatırımcılar, gelecekte makul bir getiri için Bitcoin gibi kripto para birimi satın almakla ilgileniyorlar. Mevcut kurdan daha fazla satın almaktan ve fiyatta beklenen artışla farkı elde etmekten heyecan duyuyorlar.

Birçok yatırımcıyı çeken bir diğer ilginç sebep, merkezi olmayan yatırım zinciridir. Ülkelerin merkez bankalarının herhangi bir müdahalesi olmadığı için dünyanın her yerinden yatırımcılar rahatlıkla ticaret yapabilir. Bankacılık sektörü nedeniyle paranın değerinde meydana gelen azalma bu formatta elimine edilmektedir.

Kripto para birimiyle birlikte gelen gelişmiş güvenlik, ek bir özelliktir. Her işlemi kaydetmek için merkezi olmayan işleme sistemi olduğu için blok zinciri teknolojisi ile çoğaltma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Fiyat artışı, ülkenin para birimine herhangi bir ilgi duymadan mevcut kripto para biriminin arz ve talebiyle ilgilidir. Spekülasyonlar ve hesaplamalarla elde edilir ancak para birimindeki değişim üzerinde hiçbir etkisi yoktur. 

Bir ülkeden herhangi bir yatırımcı, para biriminde bir değişiklik endişesi olmadan başka bir ülkedeki kripto ile ilgilenen kişiyle kolayca işlem yapabilir. Kripto ticaretine dahil olan herhangi bir işlem veya döviz kuru yoktur.

Artık kripto para biriminin büyüdüğünü ve bunun yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı olduğunu biliyorsunuz. Bunun dışında, neredeyse her şey dijital para biriminin alım satım ve ödeme modelinin beklenen geleceği ile dijital bir modele geçti. Dijital para biriminde ödeme şekli şu anda birçok ülkede popüler. Ancak birçok ülkenin kripto para kullanımını yasakladığı da duyuluyor. 

Bitcoin1

Kripto para birimini yasallaştırmanın yolu oldukça uzun ama işin iyi yanı, birçok gelişmekte olan ülkenin bu dijital para birimini kabul etmiş olması. Hangi ülkelerin kripto para birimi için olumlu bir yaklaşıma sahip olduğunu bilmek istiyorsanız,işte o ülkeler:

ABD 

Evet, ABD kripto para birimini kabul etti ve sakinlerinin birkaç kriptoda işlem yapmasına izin verdi. Bitcoin’i ödeme şekli olarak kabul eden ilk kişi ABD’den Elon Musk oldu. Onu, Bitcoin ve başka bir kabul edilebilir kripto para biriminde ödemeleri kabul ettikleri Microsoft mağazası, metro takip ediyor.

Japonya

Japonya’nın özellikle Asya’daki yatırımcılar için kripto para biriminin merkezi olarak bilindiğini biliyor olabilirsiniz. Teknolojik gelişmeler hakkında konuştuğunuzda, Japonya her zaman önde olmuştur. Benzer şekilde, kripto para biriminin kullanımı başlangıçta Japonya tarafından benimsendi ve ticaret amacıyla kripto kullanımını yasallaştırdı.

Almanya

Almanya bile kripto para birimini ve blok zinciri işlemeyi destekledi. Çeşitli platformlarda yasal Bitcoin kullanımıyla son teknoloji çözümler üretmiştir. Her ülkenin Bitcoin’i alma şekli, dijital madalyonun toplam değeri son yıllarda arttı.

Kanada

Kanada’da kripto para birimini kabul eden ülkeler listesine ek. Ülke, Bitcoin borsalarını uzun süredir onayladı.

Kripto kullanımına izin veren diğer ülkeler Avustralya, Nijerya, Fransa, Singapur, Peru vs.’dir. Bu ülkeler mevcut piyasa trendleriyle aynı seviyededir ve yatırımcıların karlarını artırmak için Bitcoin’i kullanmalarına izin verir. Bitcoin’i yasallaştırma ve işlemleri kontrol etmeyecek ancak izleyecek merkezi bir otorite oluşturma şansı yetersiz kalabilir. O zamana kadar, Bitcoin’deki finansal işlemleri kabul eden ülkeler, sakinleri için doğru olanı yapıyor. Kripto dünyası değişken bir piyasadır ve ticaret kısmına dikkatli bir şekilde devam etmeniz gerekir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala