bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,229.94 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,280.81 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 600.27 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 2.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513064 1.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461185 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147118 0.98%

Hakim, Binance ve ABD arasındaki anlaşma için kararını verdi

Hakim, Binance ve ABD arasındaki anlaşma için kararını verdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD hükümeti ile 4,3 milyar dolar karşılığında anlaşma sağlamıştı.

Bloomberg’ün haberine göre, ABD Bölge Hakimi Richard Jones, Seattle’da yapılan yeni bir ceza duruşmasında “Bu gerçekten şirketin ahlakının açgözlülük sebebiyle tehlikeye atıldığı bir dava” ifadelerini kullandı ve yapılan anlaşmayı onayladı.

Binance, 2023 yılının sonlarında kara parayı aklamayı önlemeye ilişkin suçlamaları kabul ederek ABD ile anlaşma sağlamış ve anlaşma kapsamında Changpeng Zhao, CEO’luk görevinden istifa etmişti.

“Binance, finansal sistemin istismarında rol oynadı”

Hakimden cezanın onaylanmasını talep eden savcılar, Binance hakkında sert sözler sarf etti. Savcılar, Binance’in “sistemimizi kendi çıkarları için istismar etmeye çalışanlara” karşı savunmasız bıraktığını dile getirdi.

“Özetle, Binance’in suiistimali kasıtlıydı ve üst düzey yöneticileri tarafından yönetiliyordu. Bunun yüz milyonlarca dolarlık sonuçları vardı.”

Binance’ten Josh Eaton, burada bulunmalarının sebeplerini ve tüm sorumluluğu kabul ettiklerini ifade etti. Yönetici ayrıca, uyumluluk iyileştirmelerinden de gurur duyduklarını ifade etti.

Eski Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun duruşmasının ise önümüzdeki nisan ayında yapılması planlanıyor. CZ’nin 18 ay hapis cezası alması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala