bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,545.83 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.13 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 157.31 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547643 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499699 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162027 2.17%

Güvenli Kripto Para Alışverişi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kripto paralar uzun vadede sağladığı getiriler ile bilinir. Bu sayede birçok yatırımcı, kripto para piyasasına giriş yapmak için kripto para borsalarında hesaplar açtı. Biz de sizlere Türkiye’de en güvenilir kripto para siteleri, en güvenilir kripto para siteleri, en iyi Türk Bitcoin (BTC) borsası ve dünyanın en güvenilir Bitcoin borsasından bahsedeceğiz.

Bir Kripto Para Borsasının Güvenilir Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Güvenlik Önlemleri

En güvenilir kripto para siteleri ve dünyanın en güvenilir Bitcoin borsasının en önemli özelliği, gelişmiş güvenlik önlemlerini ihmal etmemeleridir. Bu yüzden kripto paralarınızı güvenilir kuruluşlardan almanız gerekir ve en gelişmiş güvenlik standartlarına sahip olduklarından emin olun.

Güvenlik Standartlarına Dikkat Edin

En güvenilir kripto para siteleri ve dünyanın en güvenilir Bitcoin borsası, güvenliğe en yüksek önceliği verir çünkü kripto paraların hacklenmesi çok zor olduğu için hackerlar direk borsaları hedef alırlar. Bu yüzden birçok kripto para borsası, en son güvenlik önlemlerini alıp farklı siber saldırı durumlarına karşı eğitimler sağlar, periyodik güvenlik ve hijyen testleri uygularlar.

kripto para borsalari nisan ayinda 530 milyon ziyaretciyle zirveyi gordu

Güvenlik Ekiplerini Analiz Edin

Kripto para borsalarının güvenliği, siber güvenlik ekiplerine emanettir. Bu yüzden birçok borsa kendi güvenlik personelinin kimliklerini korumaları gerekir. Bundan emin olmak için borsaların geçmişte ne yaşadıklarına dikkatlice bakın. Dünyanın en güvenilir kripto para borsaları ve en güvenilir kripto para siteleri, endüstri ile birlikte ortak araştırma ve raporlar üzerinde çalışırlar.

Şeffaflık

Tehditler ne kadar dışarıdan gözükseler de, ayrıca iç tehditlerin de önemi vardır. Bu yüzden kripto para borsalarının şeffaf bir şekilde işlemesi önemlidir ve her türlü gelişmeyi kullanıcılarına açıklamaları gerekir. Özellikle son günlerde çok fazla spekülasyonun geçtiğini hesaba katarsak, kripto para borsalarının şeffaflık önlemleri önem kazanıyor. Şeffaflık konusunda en iyi Türk Bitcoin borsası Paribu, bu durumu Paribu Status ile çözmeyi hedefliyor.

Veri Koruma

Borsalar birçok kullanıcının verilerini tuttuğu için veri güvenliği en üst kısımda olmalıdır. Borsalar kullanıcı ismi, mail adresi ve şifreleri, yaşadıkları ülkeleri ve doğum tarihi isterler. Ayrıca kimlik doğrulama yöntemleri ile birlikte kullanıcıların doğrulanması gerekir. 

Güvenilir Kripto Para Siteleri Hangileridir?

Son yıllarda kripto para piyasasının büyük bir gelişim kaydetmesi, kripto paralarda yaşanan yükseliş, yatırımcılarla birlikte dolandırıcıların da dikkatini çekti. Her gün onlarca yeni kripto para projesinin kullanıma sunulduğuna şahit oluyoruz, ancak bu platformlar ne kadar güvenli? Rehber içeriğimizin bu kısmında en güvenilir kripto para sitelerine yer vereceğiz.

Coinbase

ABD merkezli kripto para borsası olan Coinbase, dünyanın en güvenilir kripto para borsası olmasıyla bilinir. Özellikle ABD’deki sert finansal regülasyonlara uyumlu olması ve devamlı güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarmasıyla bilinen Coinbase, kullanıcı kimliklerinin doğrulama ve siber güvenlik sorunları başta olmakla birlikte suçluların yakalanmasına yardım etmekle birlikte birçok kişinin güvenini kazandı. Ayrıca scamlere karşı dikkatli olan Coinbase ekibi, yatırımcıların fonlarının korunması için en üst düzey güvenlik önlemlerinden faydalanıyor.

Binance

binance

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, hem sağladığı hizmetler hem de kullandığı üst düzey güvenlik ile bilinir. 2016 yılında hacklenmiş olan borsa, birçok kullanıcının fonları çalınmasına rağmen kullanıcıların zararlarını tamamıyla tanzim etti ve güvenlik önlemlerini artırarak dünyanın en güvenilir kripto para borsalarından birisi oldu. Özellikle sağladığı hizmetlere erişimin de kolay olmadığını hesaba katarsak, Binance hem güvenliğin hem de hizmet sağlama açısından önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Binance, devlet kuruluşlarının aradığı birçok sahtekarı yakalamaları ile devlet otoritelerince sevilen bir borsa haline geldi. 

Gate.io

Boğa piyasalarının ve listelenmelerin en popüler olduğu borsa olan Gate.io, hem güvenlik önlemleri hem de sağladığı hizmetlere erişimin zorluğu ile birçok kişinin güvenini kazandı. Borsalarda listelemenin ve hesap doğrulamanın zor olduğunu hesaba katarsak, birçok kişinin güvenle kullanabileceği bir borsa olacağını söyleyebiliriz.

Kraken

Coinbase gibi ABD merkezli olan Kraken, ABD hükumetinin sunduğu sıkı finansal gereklilikleri yerine getirebilen borsalardan birisidir. Bu sayede ABD’de lisanslı olarak çalışan Kraken, kimlik doğrulama başta olmak üzere birçok güvenlik önlemini eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi ile bilinir. Ayrıca ABD otoritelerince sıkı denetimlere tabi tutulan kripto para borsası, hem de kullanıcılara kullanımı kolay hizmetler sunması ile birlikte dünyanın en güvenilir kripto para borsalarından birisi oldu. Ama Kraken’ın önemli dezavantajı, kullanıcıların Binance gibi borsaların sunduğu hizmetlere ve farklı döviz kurlarına erişimin mümkün olmamasıdır. 

OKEx

Binance gibi araştırmalarıyla bilinen OKEx, hem güvenlik önlemleri hem de sağladığı hizmetler ile birlikte güvenilir borsalar arasında listeye girer. Malta merkezli olan borsa, hem Malta’nın finansal kuruluş kanunları, hem de Avrupa Birliği’nin sunduğu kanunlara uymak zorunda olurken, ayrıca gerekli sıkı güvenlik önlemlerini rahatlıkla yerine getirebilmektedir. Özellikle sunduğu hizmetlerle bilinen OKEx, AB güvenlik gerekliliklerini ve dünyada önde gelen güvenlik uygulamaları üzerinde çalışmaları ile birlikte dünyanın en güvenilir kripto para sitelerinden birisidir.

Huobi Global

Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Huobi Global, sağladığı hizmetler konusunda Binance kadar gelişmiş olmasa da, güvenlik konusunda birçok borsayı geçti. Özellikle Huobi’nin günümüze kadar hacklenememesi ve giderek sıkılaşan güvenlik önlemlerini hesaba katarsak, kripto para endüstrisinde güvenlik konusunda bilinen kripto para borsaları arasına girdiğini söyleyebiliriz. 

Paribu 2

Paribu

Türkiye’nin lider kripto para borsalarından Paribu, 2016 yılında Yasin Oral tarafından kuruldu. Paribu, zaman içerisinde güvenlik önlemleri ve kullanıcıların doğrulanma süreçleriyle birlikte Türkiye’de en güvenilir kripto para sitesi haline geldi. Özellikle Paribu’nun en gelişmiş güvenlik önlemlerini alması ve bunun yanında Chiliz ağı ile etkileşime girmesiyle fan token’ları için önemli geçitlerden biri. Ayrıca Paribu’nun kimlik doğrulama ve şeffaflık konusundaki çalışmaları, dünyadaki birçok kripto para borsası tarafından takip edilir. Paribu şeffaflığı artırmak için, Paribu Status sitesini harekete geçirdi ve Paribu hakkındaki anlık durumlara rahatlıkla erişime açtı. Böylelikle kullanıcılar Paribu’nun durumunu rahatlıkla kontrol edebilirler.

BTCTurk

En iyi Türk Bitcoin borsalarından biri olan BTCTürk, 2013’ten beri Türkiye’de en güvenilir kripto para sitesi olarak birçok kişi tarafından rahatlıkla kullanılır. Özellikle BTCTürk’ün devamlı güvenlik seviyesini yükseltmesi ve kullanıcılarına kendi hesaplarını nasıl güvence altına alacaklarını anlatmaları sayesinde BTCTürk’ün güvenlik açısından Türkiye’nin en güvenilir kripto para alım satım platformlarından biri olduğu söylenebilir.

Bitexen

Türkiye merkezli kripto para borsalarından biri olan Bitexen, farklı mecralardan araştırmaları gerçekleştirip kamuoyu ile paylaşmalarıyla bilinir. Ayrıca Sermaye Piyasa Kurulu tarafından diğer borsalar gibi denetlenen Bitexen, birçok kullanıcının Türkiye’deki borsalardan rahatlıkla erişebileceği kripto para türü ve yüksek güvenlikle birlikte birçok kişinin kullandığı kripto para borsalarından birisidir. Son olarak kripto para piyasalarındaki şeffaflığı ön plana sokan Bitexen, araştırmaları ile Türkiye’de öne çıktı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner