bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Güney Kore’den Kripto Airdrop’larına Vergi

Guney Koreden Kripto AirDroplarina Vergi

Kripto para düzenlemeleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen ülkelerden biri olan Güney Kore, sıkı kripto düzenleme politikasına devam ediyor. Yakın zamanda kripto paraları vergilendirme yolunda ciddi adımlar atana ülke, son olarak yapılan Airdrop’ların vergilendirilmesi konusuna yoğunlaşmış durumda. Öyle ki ülkenin Maliye Bakanlığına göre Airdrop‘lar hediye olarak sınıflandırılıp vergiye tabi tutulabilir.

Güney Kore'den Kripto AirDrop'larına Vergi

Güney Kore Airdrop’lardan Hediye Vergisi Alabilir

Güney Kore kripto konusundaki vergi politikası sebebiyle sık sık gündeme geliyor. Kripto paraları kontrol altında tutmak için büyük bir çaba sar feden Güney Kore, bu noktada vergi silahını ise oldukça iyi kullanıyor. Yakın zamanda ülkenin 2025 yılında kriptodan vergi alacağını açıklaması büyük bir tepki toplamıştı. Bunun üzerine ülke şimdi de Airdrop‘lara el attı. Konu hakkında açıklama yapan Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, bu tür kripto varlıkların ücretsiz devrinin, Veraset ve İntikal Vergisi Yasası uyarınca bir ‘hediye’ olduğunu belirterek vergiye tabi olması gerektiğini belirtti.

“Bu durumda, sanal varlığın ücretsiz olarak devredildiği üçüncü şahıstan hediye vergisi alınacak”

Konuya örnek olarak bir sanal varlık yatırımcısının bir borsadan airdrop ödülü olarak bir kripto alması durumunda, bu yatırımcının hediye vergisine tabi olabilmesi verilebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala