bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Güney Kore NFT’lere Vergi Getirmeyi Planlıyor

guney kore nftlere vergi getirmeyi planliyor

Kripto para ve Blockchain küresel olarak tartışılmaya devam ediliyor. Son olarak Güney Kore, NFT varlık üzerine bazı düzenlemler ile gündeme geldi. Güney Kore Mali Otoritesi kısa bir süre önce, vergiye tabi olmayan NFT’leri vergilendirilebilir varlıklar olarak ilan etti. Salı günü, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), NFT’leri vergilendirmeye başlayacağını duyurdu.

guney kore nftlere vergi getirmeyi planliyor 2

Güney Kore NFT ve Kriptoları Vergilendiriyor

FSC Başkan Yardımcısı Doh Kyu-sang, NFT’lerin, Belirlenmiş Finansal İşlem Bilgilerine İlişkin mevcut Kanun kapsamında sanal varlıklar olduğunu belirtti. Bu nedenle hükümetin NFT’lerden vergi toplama hakkına sahip olduğu açıklandı:

“Yasaya göre, sanal varlıkların alım satımından elde edilen her türlü gelir “diğer gelirlere” tabidir.”

Yapılan açıklamayla birlikte gelecek yıldan itibaren, bu vergi kanunu değişikliği kapsamında devlet 2500000 won’u (2102 dolar) aşan sanal varlıklar ve gelir üzerinden yüzde 20 vergi alacak.

Ancak FSC’nin duyurusunun önceki açıklamasından farklı olması dikkatlerden kaçmadı. Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bir kılavuz raporunda, NFT veya kripto koleksiyonlarının özelliklerine bağlı olarak genellikle [Sanal Varlıklar] olarak kabul edilmediği” belirtilmişti. Bu kılavuza dayanarak, FSC’nin kamuya açık olarak NFT’leri düzenlemeyeceğini söyleyebiliriz. Fakat vergilendirme kısmı için henüz çok fazla bir bilgi yok.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala