bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Google, Foxconn’un Yan Kuruluşuna Metaverse için Yatırım Yaptı

google foxconnun yan kurulusuna metaverse icin yatirim yapti

Metaverse alanına olan talep arttıkça, yatırımlarda bir o kadar atmaya devam ediyor. Bu kez iPhone tedarikçisi Foxconn’un Tayvanlı bir bilgisayar donanımı yan kuruluşu olan Ennoconn Corporation, Google‘dan 39,8 milyon dolar yatırım almaya hazırlanıyor. Alınan yatırım ile şirket Tayvan’da daha fazla metaverse projesi yapmayı planlıyor.

Google, Metaverse Projesi için Ennoconn’a Yatırım Yapacak

iPhone tedarikçisi Foxconn‘un Tayvan’daki yan kuruluşu olan Ennoconn yaptığı bir açıklamada; Google’ın şirkete özel bir yerleşim yoluyla yatırım yapmaya hazır olduğunu duyurdu. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından, Google, Ennoconn’dan yüzde 4,6 hisse alacak. Yani bu yatırım ile Google, Foxconn yan kuruluşunun üçüncü en büyük kurumsal hissedarı olacak.

google foxconnun yan kurulusuna metaverse icin yatirim yapti

Söz konusu olan yatırım, Foxconn‘un kendisini gelişmekte olan elektrikli araçlar ve metaverse alanlarında bir yenilikçi olarak markalaştırması için yapılıyor. Bunun yanında Kasım ayında Foxconn, kurucusu Terry Gou, şirketin e-araç ve metaverse hedeflerini göstermek için çevrimiçi bir sanal etkinlik düzenlemişti.

Ayrıca AppWorks analisti Jun Wakabayashi, Google’ın Ennoconn’a yaptığı yatırım hakkında şunları söyledi:

Birçok yönden, metaverse Tayvan’ın giderek hem donanım hem de yazılımın kesişim noktasında yer alan temel yeteneklerinin doğal bir uzantısı olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala