bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,830.17 4.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.36 5.08%
bnb
BNB (BNB) $ 580.05 2.91%
solana
Solana (SOL) $ 181.75 9.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598962 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41746 8.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133247 10.12%

Google aramalarında Bitcoin Onchain’i rekora koşuyor! | Canlı Yayın

McKinsey’nin yayınladığı yeni bir rapora göre, dünya genelindeki işletmelerin %72’si yapay zeka kullanıyor. Bu oran, geçtiğimiz yıl %60 iken, bu yıl büyük bir artış gösterdi. Rapor, yapay zekanın özellikle Asya ve Çin’de hızla benimsendiğini ve işletmelerin bu teknolojiyi çeşitli iş fonksiyonlarında aktif olarak kullandığını ortaya koyuyor.

Yapay zeka kullanımındaki bu artışın yanı sıra, sektörde bazı endişeler de dile getiriliyor. Özellikle, yapay zekanın yanlış bilgi yayma potansiyeli ve güvenlik riskleri en çok endişe duyulan konular arasında yer alıyor. McKinsey’nin raporu, işini kaybetme korkusunun azaldığını ancak yanlış bilgi ve güvenlik risklerinin hala büyük bir endişe kaynağı olduğunu gösteriyor.

Buna ek olarak, yapay zeka ve üretken yapay zeka arasındaki farklar da raporda ele alınıyor. Üretken yapay zekanın, içerik üretme kabiliyeti ile geleneksel yapay zekadan ayrıldığı ve bu alandaki adaptasyonun iki katına çıktığı belirtiliyor. McKinsey’nin öngörüsüne göre, üretken yapay zeka, yıllık 2.6 ila 4.4 trilyon dolar arasında ekonomik değer yaratabilir.

Diğer yandan, yapay zeka sektöründe çalışan bazı uzmanlar, bu teknolojinin risklerine dikkat çekmek için bir araya geldi. OpenAI, Anthropic ve DeepMind gibi önde gelen yapay zeka şirketlerinden uzmanlar, bu risklerin kamuoyuna açıklanabilmesi için çalışanların sesinin kısılmaması gerektiğini savunuyor. Anonim raporlama kanallarının oluşturulması ve çalışanların endişelerini dile getirmesinin önündeki engellerin kaldırılması talepler arasında yer alıyor.

Kripto dünyasında ise on-chain aramalarında büyük bir artış gözlemlendi. Google’da “on-chain token”, “on-chain coin” ve “on-chain crypto” gibi terimlerin aranma oranları son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme, kripto paraların ve blokzincir teknolojisinin benimsenme oranının arttığını gösteriyor. Nijerya, Afganistan ve Etiyopya gibi ülkelerde de on-chain aramalarının yoğunlaşması dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala