bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,663.59 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.72 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 571.04 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 163.15 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516309 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46441 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150201 3.55%

Goldman Sachs: Borsalardaki BTC ve ETH Arzı Düştü

Goldman Sachs Borsalardaki BTC ve ETH Arzi Dustu

Goldman Sachs, borsalardaki Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) arzının haziran ayında gerilediğini açıkladı. Bankanın raporunda arzda yaşanan düşüşün artan düzenleme çalışmaları ve yatırımcıların kendi kendilerine saklamaya yönelmesinden kaynaklandığı belirtildi. BTC ve ETH faaliyetlerinde toparlanma yaşandığı ifade edildi.

Goldman Sachs Borsalardaki BTC ve ETH Arzi Dustu222

Goldman Sachs’tan Kripto Raporu

Goldman Sachs, kripto piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Banka, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin arzının yüzde 4 düştüğünü bildirdi. Böylece Kasım 2020’den bu yana en düşük seviye olan Aralık 2022’deki rakamlara yaklaşıldı. ETH arzı yüzde 5,8 düşüşle Mayıs 2018’den bu yana en düşük seviyeye indi.

Banka raporunda bu duruma yol açan faktörlere değinildi. Banka, büyük merkezi spot borsaların düzenleyici sorunları ile karşı karşı olduğunu ifade etti. Siber saldırılar ve hırsızlıkların endişe kaynağı olmaya devam ettiği aktarıldı. ETH‘de stake edilen miktarların çekimine izin verilmesinin etkili olduğu kaydedildi. Yatırımcıların borsalarda pasif olarak tutmak yerine ETH stake etmeyi tercih ettiği aktarıldı.

Goldman, haziran ayının Bitcoin madencilerinin envanter satışları için rekor bir ay olduğuna dikkat çekti. Madencilerin kripto para biriminin güçlü performansından faydalandığı belirtildi. Madencilerden borsalara aylık toplam BTC girişinin mayıs ayına kıyasla neredeyse iki katına çıkarak 99 milyon dolara ulaştığı ifade edildi.

Raporda mayıs ayında yaşanan ağ tıkanıklıklığının haziran ayında yaşanmadığına yer verildi. İşlem ücretlerinin normale dönerken, BTC ve ETH için aylık adres faaliyetlerinde toparlanma kaydedildi. BTC’de yeni adres sayısının yüzde 9,8, ETH’de ise yüzde 48,2 arttı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala