bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.88 0.26%
bnb
BNB (BNB) $ 584.06 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.72 1.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527627 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157692 6.18%

Gate Token (GT) Nedir?

Gate Token GT nedir

Gate Token (GT), bir kripto para borsası olarak bilinen Gate.io platformunun token’i şeklinde biliniyor. Gate.io borsa platformu tüm dünyadaki kripto para kullanıcılarına hizmet veren tanındık bir proje. Platformda çok sayıda kripto para biriminin yer aldığını ve çok sayıda kullanıcının bu para birimlerini kullandığını görüyoruz. Herkesin kullanımına açık bir blockchain üzerinde yer alan Gate Token kullanıcılarına birtakım avantajlar sunuyor. Bu avantajların başında token sahiplerinin Gate.io borsasında aldığı ayrıcalıklar geliyor diyebiliriz. GT token’leri tıpkı Binance borsasının kripto parası BNB coin’lere benzetmek mümkün. Bu içerik boyunca Gate.io borsasından ve sahip olduğu blok zincirinden bahsedeceğiz. Bu borsanın kripto para ekosistemine sağladığı katkılardan söz edeceğiz. Ayrıca platformun kripto parası GT token’ler ile ilgili bir takım ilgi çekici verilere yer veriyor olacağız.

Gate Token (GT) adlı kripto paraya ev sahipliği yapan GateChain herkesin kullanımına açık bir blockchain ağıdır. Bu ağın kullanıcıların fon güvenliğini hedefi aldığını söyleyebiliriz. Ağ sayesinde kullanıcıların daha güvenli kripto para işlemi gerçekleştirebilmesi mümkün hale getiriliyor. GateChain projesi kapsamında DeFi (merkezsiz finans) ve kripto paraların geliştirilmesi alanında yeni girişimlerin hayat bulduğunu söylememiz gerekiyor. Dünyanın en büyük işlem hacimli borsa platformlarından Gate.io tüm kripto para severlerin kolaylıkla istifade edebilmesi için bu projeyi yürürlüğe soktu. Böylece ekosistemin GT token’in sunduğu avantajlardan faydalanabilmesi söz konusu hale getirildi.

GT token nedir

Kripto para piyasasında yüzlerce borsa platformunun var olduğunu biliyoruz. Borsalar arasından bazı isimler belirli özellikler itibariyle öne çıkıyor. Bu sayede borsa platformları çok sayıda kullanıcıya erişebiliyor. Kullanıcılarına en iyi hizmeti vermek isteyen borsalar bunun için adeta birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Bir borsa platformu olmak artık birçok hizmeti kullanıcılarına sunmak anlamına geliyor. Özellikle Binance gibi dev kripto para borsalarının getirdiği yeni yaklaşımlar ekosisteme büyük katkılar sağladı. Binance’ın kripto parası BNB son cümleye örnek olarak gösterilebilir. Gate.io borsasının da aynı hizmeti GT token ile gerçekleştirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Gate Token (GT) ne zaman çıktı?

Gate Token (GT) Çin Halk Cumhuriyeti’nde yer alan en eski kripto para borsalardan birisi olarak dikkatleri çekiyor. Bu yenilikçi piyasaya karşı sert bir tavır takındığını bildiğimiz Çin’de böylesi bir hizmet vermek oldukça büyük hünerler gerektirebiliyor. Gate.io borsası 2013 yılından beri faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Gate token’ler de bu platformda kullanılacak doğal kripto para olarak biliniyor. Çok sayıda kullanıcıya sahip Gate.io borsası platformunda gerçekleşecek tüm işlemlerde kullanılacak bu kripto parayı piyasaya sundu. GT token o tarihten bu yana çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kripto paranın kullanıcılarına belirli avantajlar sunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca GT token’ler işlemlerine 2019 yılında başlatıldı. Bu tarihe kadar borsada böylesi bir kripto paranın bulunmadığını görüyoruz.

Gate Token (GT) Fiyatı Nedir?

Gate.io borsasının kripto parası Gate Token (GT) ile ilgili en güncel fiyat verileri aşağıda yer alan başlıklardan elde edilebilir. Büyük bir kripto para borsasının platform token’i olarak bilinen GT token’ler çok sayıda kullanıcıya ulaşma potansiyeline sahip. Ekip tarafından projeye yönelik hazırlanan tanıtıcı evraklara göre piyasaya toplamda arz edilecek GT miktarı belirlenmemiş. Ancak şimdiye dek dolaşıma dahil edilen kripto para sayısının 76 milyon olarak ölçüldüğünü görüyoruz. Bir borsa token’i olmasına rağmen GT’lerin çok sayıda borsa tarafından listelendiğini söyleyebiliriz. Bu durum GT’nin daha fazla kullanıcıya ulaşmasında etkili olabilir.

Gatechain

Gate Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GT token 258,44 TL TL’den işlem görüyor. GT token fiyatı son 24 saat içerisinde -0.50% değişim gösterdi. GT token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 5,604,099 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,067,871,974 dolar seviyesinde.

Gate Token Kaç Dolar?                           

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GT token $ 7.99 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle GT token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 11,4 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GT token yılın en düşük seviyesini ise 0,42 dolarla belirledi.

Gate Token (GT) Nasıl Çalışmaktadır?

Gate.io platformunun kendi kripto parası olarak bilinen Gate token’ler, GateChain ana ağının asıl token’idir. Bu kripto para kullanıcılarına yüksek performanslı alım satım deneyimleri kazandırıyor. Bunların yanı sıra Gate token sahipleri, Gate.io borsası üzerinde yapacakları işlemlerin ücretlerini daha az ödüyor. Borsa üzerinde GT token sahiplerini buna benzer çok sayıda avantaj bekliyor olacak. GT token son birkaç yıldır sürekli kullanılıyor ve kripto paranın en iyisi olabilmesi için verilen yeni teklifler sürekli değerlendiriliyor. Bu bağlamda GT token’lerin geliştiricilerin faydalanabileceği bir altyapıyı elinde bulundurduğunu söyleyebiliriz. Bu kripto paralar, Gate.io borsasında gerçekleştirilen işlemlerde indirim yapılmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra bu kripto parayı yatırım yapmak ve kar elde etmek için de kullanabilirsiniz.

GT nedir

Gate Token (GT) Nasıl Satın Alınır?

Elbette Gate Token’leri satın almanın en birinci yolu Gate.io borsa platformunu kullanmaktan geçiyor. Bunun yanı sıra bu kripto parayı diğer borsalardan satın almanız da mümkün. Bu borsa platformları arasında Huobi Global, FTX, Bitfinex ya da LBank gibi isimler yer alıyor. GT token’ler, Gate.io borsası üzerinden hemen hemen platformdaki her kripto para aracılığıyla satın alınabilir. Bunun yanı sıra Huobi Global üzerinden USDT aracılığıyla GT satın almak da mümkün. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala