bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,262.41 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.99 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 593.12 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.38 1.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512781 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452052 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146973 0.82%

Gate.io Nedir?

gate.io nedir

Bu yazımızda en popüler kripto para borsalarından Gate.io’yu yakından inceleyeceğiz. Gate.io nedir, güvenilir mi, Gate.io para yatırma ve para çekme işlemleri, Gate.io yorumları ve çok daha fazlası…

Sözü çok uzatmadan başlayalım.

Gate.io 2013 yılında Lin Han tarafından kurulan dünyanın en popüler kripto para borsalarından biridir. CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük 9. kripto para borsası konumunda bulunan Gate.io, kullanıcılarına kapsamlı ve güvenli kripto para alım satım hizmetleri sunuyor.

Gate.io’nun ayrıca GT adlı platform token’i bulunuyor. GT Token, 2 Mart 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Gate.io bünyesinde ayrıca GateChain, Gate Labs, Gate Ventures, Hipo DeFi ve Wallet.io gibi alternatif ürünler de yer alıyor.

Diğer kripto para borsaları gibi Gate.io’nun da güçlü ve zayıf yanları bulunuyor. Gelin Gate.io Platformunun avantajlarına ve dezavantajlarına yakından bakalım.

Gate.io’nun Avantajları

  • Diğer borsalara kıyasla çok daha fazla kripto para birimini destekliyor
  • Kullanıcılar 50’yi aşkın fiat para birimiyle işlem gerçekleştirebilir
  • Gelişmiş alım-satım özellikleri
  • Uygun işlem ücretleri
  • Türkçe dil desteği

Gate.io’nun Dezavantajları

  • ABD’deki düzenlemelere uyumlu olup olmadığı bilinmiyor
  • Arayüzü kullanıcı dostu değiş
  • Yüksek para yatırma ücretleri
  • Fiat para çekme işlemlerini desteklemiyor

Gate.io Ücretleri

Gate.io’da para çekme ve işlem ücretleri zaman zaman değişiklik gösterebiliyor. 2023 yılının Temmuz ayı itibariyle Gate.io’da para yatırma ücreti ise bulunmuyor. Gate.io’da güncel işlem ücretlerinin listesine buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gate.io’da para çekme işlemleri, yapılan işlem başına ücretlendiriliyor, işlem ücretlerinin çekim yapılan para miktarıyla bir ilgisi bulunmuyor. Ayrıca her bir coin için minimum ve maksimum para çekme limiti ayrı ayrı belirlenmiştir.

Gate.io Güvenli mi?

Gate.io platformu bugüne kadar herhangi bir saldırıya uğramadı. Platform fonların güvenliğini sağlamak için soğuk depolama yöntemini kullanıyor. Öte yandan Gate.io, platformunun güvenliğini arttırmak için kullanıcılarına iki faktörlü kimlik doğrulama, çift şifre, SMS bildirimleri ve KYC doğrulaması gibi güvenliği arttırıcı özellikler sunuyor.

İkili şifre özelliği birçok borsada görülmeyen bir özellik. Bu sayede kullanıcılar Gate.io hesaplarına giriş yapmak için farklı, para çekmek ve işlem yapmak için farklı şifreler kullanıyor.

Öte yandan Gate.io kayıt olan müşterilerine şu güvenlik önlemlerini şu önerilerde bulunuyor:

  • Güçlü giriş şifresi ve fon şifresi belirleyin.
  • Giriş yaparken “IP Eşleştir” kutusunu işaretleyin.
  • Hesabınız için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.
  • Gate.io hesabınıza bağlı e-posta adresinizi iki faktörlü kimlik doğrulama ve eşsiz bir parolayla güçlendirin.

Gate.io Yorumları

Tüm diğer borsalarda olduğu gibi Gate.io yorumlarına Şikayetvar.com, Ekşi Sözlük, Investing gibi platformlardan göz atabilirsiniz. Bununla birlikte Trustpilot platformunda 707 farklı Gate.io değerlendirmesi bulunuyor. Trustpilot platformundaki Gate.io yorumlarında kullanıcılar borsayı 1 ile 5 arasında puanlayarak değerlendiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala