bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

FTX’e Bir Darbe de Bahamalar’dan Geldi, Varlıklar Donduruldu

FTXe Bir Darbe de Bahamalardan Geldi Varliklar Donduruldu

Kripto para gündemine deyim yerindeyse bir meteor etkisi ile düşen FTX krizi, birkaç alanda etkisini göstermeye devam ediyor. Bir taraftan FTX’e bağlı şirketler açıklamalarda bulunurken, diğer taraftan yatırımcıların endişesi giderek artıyor. Bu noktada FTX’e bir darbe de Bahamalar’dan geldi. Bahamalar Menkul Kıymet Komisyonu (SCB) FTX’e bağlı varlıkları dondurdu.

FTXe Bir Darbe de Bahamalardan Geldi Varliklar Donduruldu 1

Bahamalar, FTX’in Varlıklarını Donduruldu

FTX bir süredir yaşadığı kriz sonrası darbe almaya devam ediyor. Bir dönemin yükselen borsası FTX’in son olarak Bahamalar’daki varlıkları da donduruldu. Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX‘in varlıklarının Yüksek Mahkeme tarafından atanan bir tasfiye memurunun onayı olmadan taşınamayacağını açıkladı.

Ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisi olan Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB) 10 Kasım’da FTX’in varlıklarını dondurdu ve FTX’in ülkedeki kaydını askıya aldığını duyurdu. Yapılan duyuruda şu ifadelere de yer verildi:

“Müşteri varlıklarının yanlış kullanıldığını, yanlış yönetildiğini ve/veya Alameda Research’e devredildiğini gösteren kamuya açık açıklamaların farkındayız. FTX’in hiçbir varlığı, müşteri varlıkları veya FTX tarafından tutulan güven varlıkları, geçici tasfiye memurunun yazılı onayı olmadan devredilemez veya başka bir şekilde ele alınamaz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala