bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

FTX yönetimi, alt iştirakini yok pahasına elden çıkarıyor

FTX

Batık kripto para borsası FTX’in kayyum yönetimi, şirket varlıklarından yeni bir satış yapmayak karar verdi. John Ray III’nin yönettiği batık borsa, alt iştiraki Digital Custody Inc.’yi (DCI) yok pahasına satıyor. 

2021’in Aralık ve 2022’nin Ağustos aylarında iştiraki satın almak için toplam 10 milyon dolar ödeme yapan borsa, başvuru belgesine göre DCI’yi sadece 500 bin dolar bedel ile CoinList’e satmaya hazırlanıyor.

İflas öncesinde Sam Bankman-Fried DCI’ye, FTX.US ve LedgerX için saklama hizmeti sağlamak üzere yatırım yapsa da şirket hiç bir zaman FTX’in ana işleyişine entegre olmadı. 

Kayyum yönetimin elden çıkarmaya karar verdiği şirketin Güney Dakota eyaletinde kripto saklama lisansına sahip olduğu biliniyor. Yetkililer, satış talebi belgesinde üç teklif almalarına karşın eski DCI CEO’su Terence Culver’ın ilişkilerine dayanarak bu kararı verdiklerini belirtti. 

FTX avukatları, satış işleminin hukuki onay almasına karşın önümüzdeki üç gün boyunca daha iyi tekliflere açık olduklarını duyurdu.

On seneyi aşan kripto para tarihinin en büyük skandallarından biri olarak anılan FTX’in iflası 2022’nin Kasım ayında gerçekleşti. ABD merkezli borsanın müşteri varlıklarını yan iştiraki Alameda Research’e aktardığı tespit edildi. Bir zamanlar kripto dünyasının en büyükleri arasında anılan borsanın kurucu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried ise hapsi boyladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala