bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

Fransa Merkez Bankası: DeFi Doğrudan Denetlenmeli

fransa merkez bankasi defi dogrudan denetlenmeli

Fransa Merkez Bankası‘ndan üst düzey bir yetkili, bu ayın başlarında Avrupa’daki düzenleyicilerin, merkezi olmayan finansı (DeFi) daha doğrudan denetlemesi gerektiğini söyledi.

Fransa Merkez Bankası: Avrupa’daki Düzenleyiciler DeFi’yi Doğrudan Denetlemeli

Bank of International Settlements tarafından yayınlanan bir konuşmada; Fransa Merkez Bankası’nın ilk başkan yardımcısı Denis Beau, öncelikle merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) geliştirilmesine ve kurumunun bu alandaki pilot uygulamasına odaklanıldığını söyledi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Fransa Merkez Bankası, ilk testlerin ardından, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) daha fazla incelenmesi gerektiğine karar vermişti.

fransa merkez bankasi defi dogrudan denetlenmeli

Ayrıca Fransa Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası’nın öncülük ettiği bir girişim olan potansiyel olarak dijital bir euroyu tanıtma amaçlı uzun vadeli projeye de katılıyor.

Fransa Merkez Bankası yetkilisi Denis Beau konuşması sırasında, Avrupa’da kripto odaklı düzenlemenin gelişimi hakkında yorum yaptı:

Özellikle, protokollerin aracılar olmadan otomatik olarak yürütüldüğü bir ortamda ihraççıların ve hizmet sağlayıcıların kolayca tanımlanamaması nedeniyle, düzenleyici çerçevelerin kısıtlandığı DeFi’nin gelişiminin denetiminden bahsediyorum. Sunulan hizmetler için hiçbir sabit yargı etkisi yok.

Beau konuşmasında, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) isimli düzenleyici teklife de atıfta bulundu ve bu teklifte DeFi’ye özel bir hükmün yer almadığını söyledi.

Bu arada, Avrupa Birliği Konseyi’nin Kripto Varlıklardaki Piyasalara İlişkin Yönetmelik (MiCA) üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Bu yönetmelik, tüketicinin korunmasına ve siber tehditlerin azaltılmasına odaklanıyor.

Beau, bu konu hakkında daha fazla yorum yapmadı. Ancak onun iddiası; DeFi ile ilgili faaliyetlerin gözetimini güçlendirmek. Bunun yanında geçen yıl Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu komiseri Hester Peirce; DeFi‘nin düzenleme şekillerine meydan okuyacağını söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala