bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,775.09 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.22 0.37%
bnb
BNB (BNB) $ 556.44 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.23 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500353 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467077 2.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15105 0.75%

Floki, 100 Milyon Dolarlık Token Yakacak

floki 100 milyon dolarlik token yakacak

Floki Inu geliştiricileri, merkeziyetsiz finans hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemlerde Floki Locker ve metaverse oyunu Valhalla piyasa sürülmüştü. Şimdi de token yakımı ve işlem ücretlerine yönelik bir adım atıldı. Floki Inu topluluğu, zincirler arası köprüde 4,2 trilyon Floki yakma teklifini oyladı. Ayrıca topluluğa işlem vergisini düşürmeyi amaçlayan bir öneride sunuldu.

Floki Topluluğu, Token Yakımına Onay Verdi

Floki topluluğunun yüzde 99.97’si token yakım önerisine kabul oyu verdi. Bu karar ile 4.2 trilyonluk token 9 Şubat’a kadar yakılacak. CoinGecko verilerine göre, planlanan token yakma işleminin değeri 100 milyon doları aşacak. İşlem vergisi ise 3 Şubat itibarıyla yüzde 0,3’e düşürülecek. Token yakım işlemi ile arzın azaltılması hedefleniyor. Eğer talep aynı şekilde kalırsa yakım işlemlerinde fiyat hareketi yukarı yönlü bir seyir izliyor. Floki son bir haftada yüzde 90, son 30 günde ise yüzde 180 artış gösterdi.

floki 100 milyon dolarlik token yakacak2

Floki, 10 trilyon token arzı ile Ethereum’da piyasaya sürülmüştü. Hız ve işlem ücretleri nedeniyle ise BNB zincirine doğru genişlemişti. Floki, Ethereum ve BNB arasındaki geçişleri sağlamak için bir zincirler arası köprüye ihtiyaç duyarak 600 milyar token kullanmıştı. Arzın çoğunluğu ise Ethereum zincirinde kilitlenmişti. Geliştiriciler, iki köprü arasında dengenin sağlandığını belirterek, “Bir köprünün olmaması proje istikrarını tehdit etmeyecek” açıklamasını yaptı.

Geçen yıl zinciler arası köprülerde kayıp ve çalıntı olayları 2 milyar doların üzerinde kaydedilmişti. Çapraz zincir köprülerinin token arzı yüksek olduğu durumlarda daha fazla istismarın yaşandığı belirtiliyor. Floki, toplam dolaşımdaki arzın yüzde 55,7’sini elinde tutuyor. Bu durum nedeniyle herhangi bir olumsuz gelişmede Floki’nin yüksek tahribat yaşayabileceği kaydediliyor. Geliştiriciler, yüksek sayıda token’ın likidite havuzları için tehlike olduğunu ifade ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala