bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,092.90 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.38 4.91%
bnb
BNB (BNB) $ 543.36 6.38%
solana
Solana (SOL) $ 134.31 11.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48982 4.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460365 5.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155334 4.68%

Fidelity, Kanada’nın İlk Bitcoin Sorumlusu Olarak Onaylandı

fidelity kanadanin ilk bitcoin sorumlusu olarak onaylandi

Özel bir yatırım yöneticisi olan Fidelity (FCC), ülkenin finans şirketlerini denetleyen Kanada düzenleyici kurumu Kanada Yatırım Endüstrisi Düzenleme Kurumu’ndan (IIROC) onay aldı. Onay, Fidelity’yi ülkenin ilk Bitcoin koruyucusu olarak etkin bir şekilde konumlandırıyor.

Bu hareket, emeklilik fonları, yatırım fonları ve borsada işlem gören fonlar (ETF‘ler) dahil olmak üzere Kanada finans kurumlarının Bitcoin’e yatırım yapmaları için Fidelity’nin hizmetlerini kullanıcılar açıyor.

fidelity kanadanin ilk bitcoin sorumlusu olarak onaylandi 2

Fidelity Kanada’nın İlk Bitcoin Sorumlusu Oldu

Yatırım firması Fidelity tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre , kurumsal dijital varlık ticareti ve saklama çözümü, lider kripto para birimi Bitcoin’e (BTC) doğrudan erişmek isteyen tüm nitelikli kurumsal yatırımcılar için geçerli olacak.

Fidelity Clearing Canada Başkanı Scott Mackenzie, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“Dijital varlıklara yatırım yapma talebi önemli ölçüde artıyor ve kurumsal yatırımcılar bu varlık sınıfına erişmek için düzenlenmiş bir bayi platformu arıyor. FCC ve müşterilerimiz, platformumuza ve hizmet tekliflerimize yapılan sürekli yatırımlara dayalı olarak muazzam bir büyüme ve başarı yaşıyor ve bir ortaklık kültürüyle birleşiyor.” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala