bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,727.54 4.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.22 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 579.74 3.19%
solana
Solana (SOL) $ 141.76 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526408 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466222 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.139767 4.89%

Fidelity, Bitcoin için kritik raporu yayımladı

Fidelity bitcoin rapor

Spot Bitcoin İhraççısı Fidelity, ilk çeyreğin ardından Bitcoin (BTC) için olumlu kısa vadeli görünümünü korurken, orta vadeli görünümünü revize etti.

Fidelity Digital Assets, 22 Nisan tarihinde yayımladığı raporunda, Bitcoin’in (BTC) orta vadeli görünümünü pozitif’ten nötr’e çevirdi. Fidelity, Bitcoin’de oluşabilecek potansiyel bir satış baskısını da göz önünde bulundurarak fiyatın artık ucuz olmadığını aktardı. Rapor, önemli ölçütlerden yararlandı.

BlackRock‘tan sonra en büyük net para girişine imza atan spot Bitcoin ihraççısı, raporunda Bitcoin Yardstick ya da Hashrate Yardstick olarak bilinen ölçütü kullandı.

Rapor, önemli sinyaller verdi.

Fidelity BTC

“Bitcoin artık ucuz değil”

Fidelity, Bitcoin’in (BTC) değerini ölçmek için kullandığı Hashrate Yardstick ile önemli bir sinyal verdi. Rapora göre, ölçüt ilk çeyrekte yüzde 51’lik ortalamadan negatif bir ve sıfır sapma aralığında kaldı. Kısacası ölçüt, BTC’nin birinci çeyrekte ucuz olarak değerlendirildiği gün sayısını sıfır olarak nitelendirdi.

Fidelity, BTC’nin orta vadeli görünümünü nötr’e çevirmesini ise adil değer olarak yorumladı. Varlık yöneticisine göre, BTC’nin nötr’e dönmesindeki ana etmenlerden birisi de uzun vadeli sahiplerin satış baskısını artırması oldu. Rapora göre, uzun vadeli BTC adreslerinin yüzde 99’u kârlı durumda ve bu durum satış baskısı oluşturabilir.

Firma, orta vadeli görünümü zincir içi ölçümlerden birisi olan Net Gerçekleşmemiş Kâr/Zarar (NUPL) oranı ile destekledi. Ayrıca ölçütte, BTC’nin adil değerine göre durumunu değerlendirmek için kullanılan MVRV Z-Skoru kullanıldı.

Tüm bu ölçütler ve analizler sonucunda yatırım şirketi BTC’ye karşı olumlu kısa vadeli görünümünü korudu. Fidelity, 2024 yılının birinci çeyreği sonucunda kısa vadeli kâr elde etme potansiyeli olduğunu savundu.

Fidelity’nin raporunda, boğa piyasasının yaygın olarak görülen aşırı göstergelerin güncel görünümde ortaya çıkmadığını söylemesi ise dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala