bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,012.35 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.29 0.64%
bnb
BNB (BNB) $ 594.99 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 142.36 2.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513242 1.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450975 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145866 1.16%

Fed’in stablecoin adımları kongre üyelerini endişelendiriyor

fedin stablecoin adimlari kongre uyelerini endiselendiriyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) kripto para birimleri ve stablecoinlere yönelik yakın zamanda attığı adımlar, bir grup Cumhuriyetçi milletvekili tarafından endişeyle karşılandı. Milletvekilleri, bu adımların kripto düzenlemeleri konusundaki mevcut tasarıları olumsuz etkilediği görüşünde.

Stablecoin Gözetiminde Yeni Adımlar ve Olası Sonuçları

Cumhuriyetçi milletvekilleri, Fed‘in son dönemdeki stablecoin adımlarının, kripto para düzenlemelerindeki gelişmelere engel olduğunu belirtiyor.

Bir grup Cumhuriyetçi temsilci, Fed’in kripto paralar ve stablecoinlere yönelik gözetimini artırma hareketinin, kripto düzenlemeleri konusundaki mevcut tasarıları gerilettiği görüşünde. Bu milletvekilleri, hafta başında Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’a bir mektup göndererek, merkez bankasının bankaların ödeme amaçlı stablecoin yayınlamasını fiilen engellediğini ifade etti. Mektuba, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick T. McHenry, R-N.C., Temsilci Bill Huizenga, R-Mich. ve Temsilci French Hill, R-Ark. imza attı.

Bu adımların, Kongre’nin stablecoinlerini düzenlemek adına kaydettiği ilerlemeyi gerileteceği endişesi taşıdıklarını belirttiler. Eğer bu adımlar sürdürülürse, finansal kuruluşların dijital varlık dünyasına adım atmaktan vazgeçeceği düşüncesindeler.

Fed, kısa süre önce, stablecoin işlemlerinde bulunmayı planlayan bankaların birtakım kurallara uymaları ve bankadan “yazılı bir denetim onayı” alması gerektiğine dair SR 23-8 isimli bir bildiri yayınladı. Ek olarak, kripto paralar, dağıtık defter teknolojisi ve bankalar dışındaki iş ortaklıklarıyla ilgili denetimi artırmak amacıyla SR 23-7 “Yeni Faaliyetler Denetim Programı”nı hayata geçirdi.

Son olarak milletvekilleri, “Bu denetim prosedürü, faaliyetlere onay verme rehberi gibi görünse de Fed’in kamusal, izinsiz Blockchain faaliyetlerine yeşil ışık yakma niyetinde olmadığı belli” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala