bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,893.12 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.40 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 590.22 1.71%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 3.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53388 0.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470282 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161052 14.65%

Fed’in Beige Book’una göre ABD’nin ekonomik büyümesi zayıf durumda

fed 2

Fed tarafından yayımlanan Beige Book’ta, ABD’nin ekonomisine ilişkin görünümün istikrarlı olduğuna dikkat çekildi.

FOMC’ın toplantısından iki hafta önce yayımlanan raporda, ABD ekonomisinin gidişatı ile ilgili görüşler paylaşıldı.

“Ekonominin yakın vadeli görünümü genel olarak istikrarlı ve biraz daha zayıf bir büyümeye sahip şeklinde değerlendirildi”

6 Ekim ve öncesinde toplanan bilgilerle meydana getirilen Beige Book’a göre, çoğu bölgede ekonomik aktivitede çok az değişiklik oldu. Bazı bölgelerde ise herhangi bir değişiklik görülmedi.

Mart 2022’den beri faiz oranlarını yüzde 5’ten fazla artıran Fed yetkilileri, tahvil getirilerindeki son yükselişin finansal koşulları sıkılaştırmasının ardından önümüzdeki ay yine faiz oranını sabit tutma sinyalleri verdi.

Sıkılaştırma politikasından yana olan Fed yetkilisi Christopher Waller, Fed’in ekonominin kısıtlanmasına ihtiyaç duyup duymadığına karar vermeden önce bir süre daha beklenmesini ve daha fazla veri toplanması gerektiğini ifade etti.

Fiyatlar ılımlı bir şekilde artıyor

Beige Book’ta genel olarak fiyatların ılımlı bir şekilde artmaya devam ettiği belirtildi. Bununla birlikte tüketicilerin artık fiyatlara karşı daha duyarlı hale geldiğine dikkat çekildi. Bu sebeple, satış fiyatlarının artışı girdi fiyatlarına kıyasla daha yavaş bir hızda ilerliyor.

“Şirketler, genel olarak fiyatların önümüzdeki birkaç çeyrekte artmasını bekliyor ancak önceki çeyreklere kıyasla bunun daha yavaş artacağı öngörülüyor”

Raporda iş gücü piyasasının ılımlı bir yapıda bulunduğu belirtildi ve birçok bölgede hafif ila orta düzeyde bir artış görüldüğü vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala