bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,677.06 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.46 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.73 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 142.53 1.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517388 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465005 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148046 1.38%

Fed Başkanı Powell, Stablecoin’ler Hakkında Konuştu

fed baskani powell stablecoinler hakkinda konustudf

Bugün kripto para birimleri ile ilgili olarak birçok önemli isim açıklamalarda bulundu. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz açıklamasının ardından önce SEC Başkanı Gary Gensler‘in konuşması ile beraber açıklamalar arka arkaya geldi. Son olarak Fed Başkanı Powell de Stablecoin’ler hakkında konuştu.

Fed Başkanı Powell: Önümüzdeki Dönemde 2 Faiz Artırımı Yapabiliriz

Fed Başkanı Jerome Powell, kısa yaptığı açıklamalarda enflasyon, ekonomik planlar, kripto paralar ve stablecoin’ler hakkında konuştu. Fed başkanı ek olarak ilerleyen dönemlerdeki faiz kararları hakkında da bilgi verdi.

powell 2 5R4q cover

Jerome Powell kripto paralar ve stablecoin hakkındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kripto paraların spekülatif olduğunu ve acilen düzenlenmesi gerektiği konusundaki görüşümü sürdürüyorum. Stablecoin’ler uygun şekilde düzenlenmesi durumunda ekonomik sistemde yer alabilir. Ancak bu konuda detaylı çalışmak gerekiyor”

Fed, yaşanan enflasyon sorununa karşı faiz indirme politikası yürütüyor. Bu noktada son dönemde art ardına faiz indirimine giden Fed, bu politikasında kararlı gözüküyor. Öyle ki Powell, yaptığı açıklamalarda önümüzdeki toplantılarda 2 faiz artırımı daha yapabileceklerini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala