bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

Fed Başkanı Jerome Powell, Dijital Dolar Hakkında Konuştu

powell 1

Federal Rezerv başkanı (FED) Jerome Powell yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının dijital bir dolar oluşturmak için Kongre ile birlikte çalışması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Senato Bankacılık Komitesi huzurunda konuşan Powell, merkez bankası dijital para birimi konusunu elde aldı. Pennsylvania Senatörü Pat Toomey’in dijital dolar konusunu açmasıyla birlikte Powell konuyla alakalı şunları kaydetti:

“Bu önemli bir konu. Bugünkü kurallarla merkez bankasının bir dijital parasının olması yıllar alabilir. Kongre’nin karar vermesi daha ideal olacaktır.”

Mayıs ayında, Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Randal Quarles, aynı komiteye, Fed’in dijital dolar üzerindeki gelecekteki çalışmalarının Kongre’den bir onay gerektireceğine inandığını belirtmişti.

fed-baskani-dijital-dolar-hakkinda-konustu

Fed Başkanın Dijital Dolar Açıklaması Sonrası Bitcoin Düştü  

FED başkanı dijital dolar hakkındaki görüşlerini bildirmesinin ardından Bitcoin (BTC) sert bir düşüş yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre yüzde 4.2 düşerek 41,435 dolara geriledi.

Powell’ın dijital dolar açıklaması sonrası kripto paralar üzerine kurulan baskının artacağı düşünülüyor. Bu açıklamanın yapılması ise bu düşünceleri destekler nitelikte olduğundan Bitcoin hızlı bir tepki gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala