bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,717.07 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.23 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 592.56 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 145.47 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529653 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460633 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161119 0.02%

Fas’ta Kripto Düzenlemesi Hazırlığı

fasta kripto duzenlemesi hazirligi 1

Kuzey Afrika’nın en hızlı büyüyen kripto pazarı Fas, kripto paralara yönelik düzenlemeye hazırlanıyor. İlerleyen günlerde tartışmaya açılması beklenen yasa tasarısı ile hızla büyüyen pazarda kripto paranın tanımı yapılacak.

Fas’ta 2021 yılında nüfusun yüzde 2,4’ü kripto varlık sahibiyken, bu rakam 2022’de yüzde 3,1’e yükseldi. 

fasta kripto duzenlemesi hazirligi

Fas, Kripto Düzenlemesi İle Yatırımcıları Koruyacak

Fas Merkez Bankası tarafından hazırlanan kripto düzenleme taslağı sektör paydaşlarına sunulacak. Taslak ile kripto paralara Fas’a uygun bir tanımlama getirilmesi ve yeniliğin kısıtlanmadan bireylerin korunması amaçlanıyor. Tasarının detayları tam olarak açıklanmadı ancak mevcut mevzuattan daha kısıtlayıcı olması beklenmiyor.

Fas Merkez Bankası (BAM) Başkanı Abdellatif Jouahiri, bugün yaptığı basın toplantısında, BAM ile piyasa katılımcıları arasında bazı görüşmelerin yapılacağını açıkladı. Görüşmelere,  Fas Sermaye Piyasası Kurumu (AMMC), Sigorta Denetleme Kurumu ve Sosyal Güvenlik (ACAPS) gibi düzenleyici kurumlar da katılacak. 

Jouahiri, taslağın hazırlanması sürecinde IMF ve Dünya Bankası ile iş birliği yaptıklarını ifade etti. Faslı yetkililerin daha önce kripto varlıklarla ilgili düzenleme sürecinde Fransa, İsveç ve İsviçre ile temas kurduğu belirtilmişti.

Chainalysis raporuna göre, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) dünyanın en hızlı büyüyen kripto pazarı konumunda. MENA bölgesindeki işlem hacmi Temmuz 2021 ile Haziran 2022 arasında yüzde 48 artışla 566 milyar dolara yükseldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala