Kripto para söz konusu olduğunda, gizlilik ve güvenlik, dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri. Öyle ki Kripto ticareti için kullandığınız platform, cüzdanınızı ve kimliğinizi güvende tutmalı. Bizde bu hafta teknoloji basınının önemli yayınlarından biri olan Business Insider’ın listelediği öne çıkan kripto cüzdanlarını inceledik.
Şimdi birlikte farklı özellikleri ile öne çıkan kripto cüzdanlarına bir göz atalım;

1-Exodus Cüzdanı
Exodus cüzdanı; masaüstü, mobil ve donanım kripto cüzdanları için kripto para birimi değişim hizmetleri sunuyor. Exodus’un hesap özellikleri arasında canlı grafikler ve portföy verileri, 7/24 müşteri desteği, yerleşik bir borsa ve 150’den fazla kripto para bulunuyor.
Bunun yanında Exodus, aslında genel olarak sıcak cüzdan kullanıcılarına hizmet ediyor diyebiliriz. Ayrıca varlıklarınızı hem Exodus hem de başka bir popüler Bitcoin cüzdanı olan Trezor’u kullanarak yönetebilirsiniz.

2-Electrum Cüzdanı
Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) oluşturulduktan sadece iki yıl sonra piyasaya sürülen Electrum, özel anahtar şifreleme ve iki faktörlü kimlik doğrulama konusunda uzman. Ayrıca Exodus gibi, Electrum da kripto bilgileri için oluşturulmuş çevrimiçi şifreleme sağlayan sıcak bir cüzdan olarak karşımıza çıkıyor.
Electrum‘u genel çerçevede ele alacak olursak, tüm Bitcoin işlemlerini, doğrular ve Multisig özelliği ile birden fazla cüzdan arasında Bitcoin harcamanıza olanak tanıyor. Electrum ayrıca Ledger, Trezor ve Keepkey gibi diğer cüzdanları da destekliyor.

3-OPOLO Cüzdanı
Lüksemburg merkezli OPOLO cüzdanı, EAL 6+ dereceli güvenliği olan kendi ücretsiz ve şifreli donanım cüzdanlarını sağlıyor. (EAL sertifikaları, donanım cüzdanları için kullanılan güvenlik sertifikaları). Yani bu özellik ile beraber, herhangi bir kripto varlığını çevrimdışı olarak saklayabileceğiniz anlamına geliyor.
OPOLO ayrıca orijinal cihaz kontrolü, USB şifreleme, hırsızlığa karşı koruma, rastgele klavye erişimi ve virüssüz kullanım olanağı da sunuyor. Bunun yanında OPOLO‘nun mobil uygulaması sadece Android cihazlarda kullanılabiliyor.

4-Mycelium Cüzdanı
2008’de kurulan Mycelium cüzdanı ise, çok çeşitli depolama hizmetleri sunan bir başka popüler Bitcoin cüzdan olarak karşımıza çıkıyor. Mycelium, aslında Bitcoin odaklı bir cüzdan olmasına rağmen, aynı zamanda Ethereum ve diğer ERC-20 tokenlerini de destekliyor.
Dikkat edilmesi gereken nokta ise Mycelium’un müşteri hizmetlerine sadece e-posta yoluyla ulaşılabiliyor.

5-Cobo Cüzdanı
Daha önce Cobo Vault aracılığıyla donanım cüzdanları sunmasına rağmen, Cobo, kullanıcıları için dijital bir bulut cüzdanı sağlamak için geçiş yaptı. Uygulama, 180’den fazla token için destek sunuyor. Bunun yanında iOS ve Android kullanıcıları bu avantajlardan yararlanabiliyor.
Cobo cüzdanı ayrıca çok faktörlü kimlik doğrulama, sıcak ve soğuk depolama, özel anahtarlar için çoklu imza depolama gibi özellikler sunuyor.
