bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Fan Token Nedir?

Fan Token Nedir

Fan token, bir kripto para projesi olan Socios.com platformu tarafından tasarlanmış yenilikçi bir projedir. Birden fazla takımın fan token’i oluşturulmuş. Sitemizde yayımladığımız içeriklerden söz konusu kripto paralarla ilgili detaylı verilere erişebilirsiniz. Fan token’ler kullanıcılarına tuttukları takımlarla ilgili belirli olanak ve avantajlar sunuyor. Bunun yanında bir kripto paraya sahip olmanın tüm imkanları fan token sahiplerine veriliyor. Bu içerik boyunca fan token’lerden ve kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca belirli fan token’lere yönelik birtakım verilere de bu içerikte yer vereceğiz.

Fan token’ler ya da Türkçemize çevrilmiş haliyle taraftar token’leri, sahiplerine kulüp kararları, ödüller, ürün tasarımları ve benzeri konularda imkanlar veren kripto paralardır. Bu token’lere sahip olan kullanıcılar benzersiz deneyimler yaşayabilecek veya kulüplerinin gelecekte alacakları kararlara etki edebilecek. Bunu başarmak adına Socios.com platformu kapsamında geliştirilen uygulamalar kullanılıyor. Burada belirli kararlar konusunda oylama başlatılıyor ve token sahiplerinin oyları doğrultusunda kararlar alınıyor. Ayrıca fan token sahipleri kulüpleriyle ve kulüp müsabakalarıyla ilgili olarak da çeşitli imkanlara sahip olacak. Kulübün lisanlı ürünlerine yönelik düzenlenen çeşitli avantajlı fırsatlar kullanıcıları bekliyor.

Socios

NFT’lerin aksine, taraftar token’leri tamamen “değişebilir” veya değiştirilebilir niteliklere sahip. Yani fan token’lerini itibari paranın kullanımına sahip bir değer olarak düşünebiliriz. Ancak bu token’lerin kullanımı kulüpleri düzeyinde kabul ediliyor. Bunun yanında çeşitli fan token’leri bazı borsalar üzerinde alınıp satılıyor. Bu token’lerle kulüplerin ürünleri satın alınabilir, VIP deneyimleri elde edilebilir. Fan token’lerin kısa bir süre içerisinde kripto para piyasasında büyük ses getirmeyi başardığını ifadelerimize ekleyelim. Yeniliklerle dolu kripto para ekosistemi fan token’leri oldukça iyi karşıladı. Ancak taraftar olmanın verdiği koşulsuz bağlılığı kripto para piyasasında durdurmak gerekebilir. Bilindiği üzere bu piyasa risklerle dolu bir yer haline dönüşebiliyor. Kullanıcıların taraftar olmak ile yatırım yapmak arasındaki farkı gözetmesi gerekiyor.

Fan Token ne zaman çıktı?

Fan token’ler Socios.com platformu tarafından piyasaya sürülen yeniliklerdir. Bu platformun piyasaya çıkış tarihi ise 2018 yılına dayanıyor. O tarihten bu yana sıkı bir çalışma temposu gerçekleştiren Socios.com platformu, kripto para ekosistemini sarsacak bir yeniliğe imza attı. Taraftar token’leri geliştirerek kullanıcılara sunan platform kısa sürede kripto severlerin en çok konuştuğu konular arasında yerini aldı. Spor dünyasındaki tutkulu kitleyi kripto para ekosistemine taşıyacak bu yenilik oldukça dikkat çekiciydi. Öyle ki çok sayıda kullanıcının ilgisini çeken bu proje büyük bir rağbet topladı. Platformun kripto parası Chiliz (CHZ) coin’ler de kullanıcıların yoğun ilgisine maruz kalmıştı.

Taraftar token’leri, sahiplerinin kulüp kararlarında yer alması ya da çeşitli ödüller kazanması gibi imkanlar doğuruyor. Ayrıca bu token’lerle kulüplere yönelik özgün ürün tasarımlarına imza atmak mümkün. Üstelik token sahiplerinin benzersiz deneyimler elde ederek çeşitli avantajlarından faydalanması da gündeme geliyor. Fan token’lerin oldukça geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Socios.com platformunda bulunan bu kripto paraların çeşitli borsa platformlarıyla işbirliği yaptığını görüyoruz. Böylece fan token’ler platform dışında da alınıp satılabilen bir değer haline dönüşüyor.

Fan Token socios

Fan Token Fiyatı Nedir?

Fan token’lerin fiyatına yönelik bilgilere sitemizde yer alan verilerden ulaşabilirsiniz. Bu içerik fan token’lerle ilgili olduğu için ve fan tokenler Socios.com projesine ait olduğu için aşağıda yer alan verilere CHZ ile ilgili değerleri koyduk. Bilindiği üzere CHZ, Socios.com ekosisteminin kendi kripto parası. Socios ekibi tarafından yayımlanan tanıtıcı evraklarda CHZ ile ilgili olarak da birtakım ilgi çeken verilere yer verilmiş. Buna göre CHZ coin’ler piyasaya toplamda 8 milyar 888 milyon 888 bin 888 adet arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek %67’sinin dolaşıma dahil edildiği bilgisi yer alıyor. Bu miktar ise 5,94 milyar adet CHZ’ye karşılık geliyor.

Fan Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHZ token TL’den işlem görüyor. CHZ token fiyatı son 24 saat içerisinde 0.60% değişim gösterdi. CHZ token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 82,184,440 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,039,676,152 dolar seviyesinde.

Fan Token Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CHZ token $ 0.117845 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle CHZ token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,78 dolarla kaydetti. Bununla birlikte CHZ token yılın en düşük seviyesini ise 0,011 dolarla belirledi.

Fan token

Fan Token Nasıl Çalışmaktadır?

Fan token’ler Socios.com platformu üzerinde yer alıyor. Bu token’lerin ETH ağını kullandığını ifade edelim. Ethereum (ETH) ağı bu kripto paralara ihtiyaç duydukları gücü sağlıyor. Ağ sayesinde kullanıcıların herhangi bir aksaklığa uğramadan işlemlerini tamamlayabilmesi mümkün hale getiriliyor. Kullanıcılar Socios.com platformu üzerinden fan token’lere sahip olunca karşılarında çok sayıda avantaj buluyorlar. Bu avantajlar arasında oylama yapmak, takımla ilgili haberlere en hızlı şekilde ulaşmak, uygulamadan token toplayarak gelir elde etmek gibi seçenekler yer alıyor.

Fan Token Nasıl Satın Alınır?

Fan token’leri satın almanın çeşitli yolları bulunuyor. En bilindik yöntem kripto para borsalarını kullanarak gerçekleşiyor. Başta Binance olmak üzere piyasadaki çok sayıda fan token çeşitli kripto para alım satım platformlarında yer alıyor. Bunların yanında kullanıcıların Socios.com platformu üzerinden de çeşitli kripto paraları kullanarak fan token’lere sahip olması mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala