bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,584.04 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.06 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 600.66 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 4.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522889 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464909 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14847 2.78%

Fan Token Nedir, Ne İşe Yarar?

fan token 1

Fan token, ya da bir diğer adıyla taraftar token’lar, spor kulüpleri ile taraftarları arasında etkileşimi artırmak ve çeşitli avantajlar sunmak amacıyla çıkarılmış olan token’lardır. Amacı,  futbol tutkunları ile kulüp arasındaki bağları kuvvetlendirmektedir. Fan tokenlar Socios.com platformu tarafından piyasaya sürülen yeniliklerdir. Bu platformun piyasaya çıkış tarihi ise 2018 yılına dayanmaktadır.

Tokenlar kulüp ürünlerinin satın alınması, VIP deneyimleri ve çok daha fazlası için kullanılabilir. Taraftarlara çok çeşitli avantajlar sunmaktadır. Bunların yanı sıra kulüplerin kendi taraftar topluluklarıyla daha da güçlü bir ilişki kurmasına imkan sağlamaktadır. Günümüzde fan token’lar, sıklıkla futbol ile bağdaştırılır. Yerli ve yabancı birçok futbol takımının fan tokenları bulunmaktadır.

Fan tokenların avantajlarından bahsedelim. Takımlar büyüdükçe, taraflar tokenları da artacağı için bu durum kullanıcılar açısından ekstra avantajlı bir durumdur. Spor kulüplerine ait olan fan tokenların, taraftarlarının kulüp kararlarında söz alması, indirimli maç biletleri, imzalı formalar kazanma gibi imkanları bulunmaktadır. Hayranların heyecan verici bir oylama ve ödül sistemine katılmaları için yeni bir yol sunulur. Ne kadar çok taraftar token’ına sahip olursanız, kulüp üzerinde o kadar fazla söz hakkınız olmaktadır ve takımınıza o kadar fazla destek göstermiş olursunuz.

fan token

Fan token’lar ile diğer kripto para birimleri gibi alım satım yapılabilmektedir. Fan token’ların fiyat değişimleri arz-talep dengesine göre belirlenmektedir. Fan token’ların çalışma sistemi, kullanıcıların sahiplik derecesine göre değişebilmektedir. Kullanıcılar sahip oldukları miktardaki fan token kadar kulüp kararlarında söz hakkına sahiptir.

Taraftarların talebine bağlı olarak fan token’larında değeri artmaktadır. Kulüplerin gerçekleştirdikleri başarılar, önemli gelişmeler, transferler, iş birliktelikleri gibi önemli olaylar fan tokenların değerini etkilemektedir. Bir futbol takımının derbi müsabakaları, şampiyonluk yolunda aldığı sonuçlar o fan tokenda bir beklenti yaratmaktadır. Bu beklenti sonucunda fan tokenlarda fiyat hareketlilikleri gerçekleşebilir.

Spor kulüplerinin kripto para birimleri olan fan tokenları satın almak için birçok platform bulunmaktadır. Fan token’ların işlem gördüğü bu borsalarda kayıt oluşturarak satın alma işlemine başlanabilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala