bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,699.33 1.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,094.97 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 561.22 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.51 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499173 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474484 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152307 1.14%

F1 Takımları Fransa’da Kripto Reklamlarını Kaldırmak Zorunda Kaldı

f1 takimlari fransada kripto reklamlarini kaldirmak zorunda kaldias

Son dönemde birçok kripto şirketi sponsorluk anlaşması için F1 takımlarını tercih etti. Bunun arkasında yatan en büyük sebep ise F1’in büyük kitlelere hitap etmesi ve kalite stantlarlarının yüksek olması. Ancak bu sponsorluklar bazen önemli engellere takılabiliyor. 

Son olarak Fransa‘nın bir süredir kripto reklamıyla ilgili devam eden düzenlemeleri, birkaç Formula 1 takımını 24 Temmuz’daki Fransa Grand Prix’sinde kripto ile ilgili markaları içeren çıkartmaları gizlemeye veya kaldırmaya zorladı. 

F1 Takımlarında Kripto Reklamları Konusunda Sorun!

Kripto para sektörü her alandan sıkı ilişkiler kurmaya devam ederken özellikle spor alanı ile olan ilişkisi oldukça gelişmiş durumda. Ancak bazı durumlarda bu anlaşmalar önemli problemler yaşanabiliyor. Örnek verecek olursak bazı ülkelerin düzenleyicilerinin kripto konusunda katı duruşu, anlaşmaların önüne geçiyor.

f1 takimlari fransada kripto reklamlarini kaldirmak zorunda kaldias 1

Katılan on takım arasında, ikisi hariç hepsinin şu anda kripto şirketleri ile bir tür ortaklık içinde ve bazı takımlarda bu tür birden fazla ortak bulunduğu göz önünde bulundurulduğunda düzenlemelerin eksiklikleri göz önüne çıkıyor.

Son olarak belirtmek gerekirse Alfa Romeo ekibi kripto borç veren Vauld ve Floki Inu (FLOKI) ile ortaklık kurarken, Red Bull Racing Tezos (XTZ) ağı ve kripto borsası ByBit ile ortak olmuştu. Buna rağmen Fransa Grand Prix’inde bu markaların hiçbiri gösterilemediğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala