bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Exchange Nedir?

exchange

Exchange, kripto para birimi borsasını ya da Dijital Para Birimi Değişimi kavramları için kullanılan bir terimdir. Değiş-tokuş, takas veya değişim anlamlarına da gelmektedir.

Yani, bir kripto para birimini başka bir kripto para birimi ile değiştirebileceğiniz çevrimiçi platformlardır. Exchange, kripto para birimi borsasını ya da Dijital Para Birimi Değişimi kavramları için kullanılan bir terimdir. Değiş-tokuş, takas veya değişim anlamlarına da gelmektedir.

Yani, bir kripto para birimini başka bir kripto para birimi ile değiştirebileceğiniz çevrimiçi platformlardır. Platformlar genellikle çevrim içi çalışırlar. Elektronik formlar üzerinden işlem yaparlar ve işlem başına ücret alırlar. Genel olarak banka hesapları arasında işlemler yapılır ve yalnızca nadir durumlarda özel ATM’ler kullanılarak paralar nakit biçimde çekilebilir. Son zamanlarda, dijital para birimleri yerine ön ödemeli akıllı sözleşmelerle çalışan bazı merkezi olmayan kripto para borsaları kuruldu.

exchange 1

Kripto borsaları normal borsalara benzer olarak çalışmaktadır.

Kripto para borsası, çevrimiçi bir işletme olarak, elektronik olarak aktarılan para ve dijital birimlerini değiştirmektedir. Exchange’ler, dijital para birimleri veya kripto para birimleri karşılığında kredi kartı ödemelerini, banka havalelerini veya diğer ödeme şekillerini kabul edebilir.

Exchange işlemleri, herhangi bir döviz dönüşüm işleminden farksızdır. Hatta pek çok ülke Bitcoin ve kripto paraları birer döviz olarak tanımıştır. Exchange yani dönüşüm işlemi de bu anlamıyla her tür para arasında yapılabilmektedir.

En Popüler Kripto Para Borsaları Nelerdir?

Bugüne kadarki en büyük kripto para borsası, işlem hacimleri açısından Binance’dir. Coinbase Exchange, Gate.io ve Kraken de yine büyük, güvenilir ve popüler kripto para borsalarından bazılarıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala