bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,096.71 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,174.54 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.71 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 154.28 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544097 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516388 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157988 0.78%

Evinizi NFT Olarak Nasıl Satabilirsiniz?

20150622231001 for sale real estate home house

Gerçek dünyanın varlıkları yakında NFT satışlarının önemli bir bölümünü temsil edecek ve konutlar, bu yükün başında geliyor. Gayrimenkulün geleceği Blockchain’de ve nedenleri ise bir hayli açık.

Bir Ev Satın Almak İçin Geleneksel Sistemle İlgili Sorunlar

  • Ev satışı, evin değerinin yaklaşık %5’i kadar tutan maliyeti oluşturan çok sayıda belge, inceleme ve tapu araması gerektirdiğinden, süreç zahmetlidir.
  • Geleneksel emlak satış sürecinde, bir anlaşmayı sonuca erdirmek için gereken süreyi uzatan ve satış sürecini genellikle ortalama 4 ila 6 haftaya çıkarak bir dizi farklı aracı vardır.

NFT Kullanmanın Avantajları

  • Size esneklik kazandırır. Satın almadan veya teklifte bulunmadan önce bir evle ilgili her şeyi görebilmenizi sağlar. Teklifiniz onaylanırsa, cüzdandan cüzdana transfer yoluyla ödeme yapabilirsiniz.
  • Blockchain üzerinde bir ev satın alma sürecine dahil olmak, aracıları ortadan kaldırmak, mülkiyeti doğrulamak, tapu yükümlülüklerini belirlemek ve işlemleri halletmek için Blockchain’i kullanmak anlamına gelir.
  • Evin mülkiyet haklarının NFT olarak basılmasıyla satış, normalde 4 ila 6 hafta sürmesi gereken dönemden daha kısa sürer.

NFT’lerin emlak işlemiyle ilişkili maliyeti ve zahmeti azaltmada gerçek bir faktör olduğu barizdir.

NFT Olarak Satılan Evler

NFT olarak satılan ilk gayrimenkul

HvpAvSh4fdRJmPl3ogYCgRsbXIz1 v3b305s

TechCrunch’ın kurucusu Michael Arrington, Mayıs 2021’de Kiev Ukrayna’daki stüdyo dairesini 113.176 dolara sattı. Satış Proppy tarafından sağlandı ve alıcı Ethereum kullanılarak ödeme yapıldı.

ABD’de NFT olarak satılan ilk gayrimenkul

HvpAvSh4fdRJmPl3ogYCgRsbXIz1 a0a30b5

ABD’deki ilk NFT destekli mülk Florida, Gulfport’ta 4 yatak odalı bir evdi ve 653.000 dolara satıldı. Satış, Web3 emlak platformu Proppy tarafından kolaylaştırıldı. Kazanan teklif sahibi, evin mülkiyetinin kanıtı olarak bir NFT ile ödüllendirildi. NFT, fiziksel varlığın sahibi olan bir LLC’ye bağlıdır.

NFT olarak satılan en pahalı gayrimenkul

HvpAvSh4fdRJmPl3ogYCgRsbXIz1 w9930l8

Lüks bir emlak geliştirme firması olan Prometheus, şimdiye kadarki en pahalı lüks villayı sattı; Cardano kripto para birimini kullanmak için 4,1 milyon Euro eşdeğeri ödendi. Gayrimenkul, Portekiz’de yer almaktadır. Satıştan sonra mülk sahipliği, gelecekteki sahiplerin mülkü NFT’nin satışı yoluyla yeniden satmasına izin veren bir NFT olarak sunuldu.

Evinizi NFT Olarak Satmak İçin Ne Gerekir?

  • Satıcı, tapu için bir değerlendirme, inceleme, evrak işleri yapar. Satıcı, tüm bunları önceden LLC’ye koyar.
  • Evin mülkiyeti, tokenize edilen (NFT’ye dönüştürülen) bir LLC olarak tutulur ve kaydedilir.
  • Web3 konusunda daha bilgili olanlar, doğrudan NFT’yi listeleyebilir veya Proppy, Roof Stock on Chain gibi özel Web3 emlak platformlarından birini kullanabilir.

NFT Ev Satışlarının Hızla Yayılmasının Karşılaştığı Sorunlar

NFT ev satışları, gün geçtikçe moda olan bir gerçeklik haline gelebilir. Bunun için tek gereken şey, geleneksel sistemin teknolojiyi yakalamasıdır. Bununla birlikte, NFT’ler aracılığıyla yapılan ev satışlarında hala birkaç sorunla karşılaşılmaktadır.

  • NFT’nin satışı, gayrimenkul işleminin tamamlandığını garanti etmez ve tapu devrini yansıtmaz. Şimdilik, geleneksel emlak işlemlerinin yerel sicile kaydedilmesi süreci tamamlanmış olmalıdır.
  • Bu sorun nedeniyle, çoğu platform cüzdandan cüzdana para transferinin yanı sıra geleneksel işlemleri de yürütür.

Çözüm, daha fazla yerel tapu sicilinin süreçlerinde Blockchain teknolojisini ve NFT’leri benimsenmesi gerektiğidir.

Kapanış

Bu sorunu çözmek yalnızca emlak sektörü için değil, kripto, NFT’ler ve Web3 için de bir kazanç olacaktır. İnsanlar, bu teknolojinin sunduğu değeri gördüklerinde inovasyonu benimseme olasılıkları daha yüksektir.

Gayrimenkulün mülkiyetini devretmenin daha verimli, basitleştirilmiş ve güvenli bir yolu olarak Blockchain’in sunduğu avantajlar nedeniyle, gayrimenkul işlemlerine dahil olan tüm unsurlar zincir üzerinde var olabilir. NFT destekli gayrimenkul işlemleri için gelecek oldukça parlak gözüküyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala