bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Ethereum’un Geleceği Ne Olacak?

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, Ethereum güncellemeleri ve Ethereum’un yol haritası detaylı şekilde ele alındı.

ETH Hedef & Güncelleme

Akıllı sözleşme yeteneklerine sahip, merkeziyetsiz, açık kaynaklı bir Blockchain ağı olan Ethereum, kripto piyasasındaki en büyük altcoindir. 

Ethereum, 2013 yılında kripto para araştırmacısı ve bilgisayar programcısı Vitalik Buterin tarafından yeni nesil Blockchain ağı olarak kuruldu. Ethereum’un geliştirilmesi için gereken maddi kaynak 2014 yılında kitle fonlaması yöntemiyle internet üzerinden toplandı.

Ethereum’u daha ölçeklenebilir, güvenli ve sürdürülebilir hâle getirmek için çalışan Ethereum ekibi, güncellemeler yayınlamaya başladı. Ethereum ekibi, her bir güncelleme üzerinde paralel olarak çalışmaya halen devam ediyor.

Ethereum yol haritası için önemli olan bu güncellemeler, ağın daha iyi konumlandırılması için gerçekleştirilirken Gelecekte yaşanabilecek olası sorunların da önüne geçiyor. 

Güncelleme yayınlandıktan sonra, Ethereum’un eski sürümleri artık desteklenmiyor. Buna teknik olarak “hard fork” deniyor. 

Şimdilerde Ethereum’da yeni bir güncellemenin gelmesi bekleniyor. Ethereum Merge güncellemesi ile ağın gelişim sürecinin değişeceği bildiriliyor. Ethereum, Merge ile eski proof-of-work algoritmasını geride bırakarak proof of stake’e tam bir geçiş yapacak. Ethereum’un bu güncellenmiş sürümü, yoğun enerjili madenciliği ortadan kaldıracak ve stake edilmiş Ethereum kullanarak ağı güvenli hale getirecek.

Ethereum’u ölçeklenebilir hale getirebilmek için tek tek gerçekleşecek 5 aşamadan biri olan Merge; Surge, Verge, Purge, Splurge aşamalarından ilkini oluşturuyor. Ethereum Merge’in 19 Eylül’de gerçekleşeceği belirtiliyor.

Genel olarak Ethereum 2.0 için gas ücretleri sorununun bu güncellemeler ile beraber çözülmesi bekleniyor. Blockchain içi tıkanıklığı engelleyecek olan güncellemeler ile ağın daha hızlı ve stabil hale gelmesi amaçlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala