bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,731.15 4.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,268.69 4.34%
bnb
BNB (BNB) $ 580.08 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.79 8.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601198 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418175 7.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13289 8.17%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 06 Mayıs 2020

Ethereum Teknik Analizi

Etherum’un paribu.com verilerine göre 4 saat periyotlu TL bazındaki grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte mavi yükselen kanal ile bu kanalın biraz dışında bulunan gri renkteki yükselen kanal gösterilmiştir. Aynı zamanda kırmızı kesikli çizgi ile gösterilmiş olan yükselen trend çizgisine de dikkat edin.

Gelinen noktada kısa vadedeli yeşil renkteki düşen trend çizgisi yukarı yönde aşılmış ve 2020 Şubat ayında görülmüş olan 1750 TL seviyesinden gelen düşen trend çizgisinin direnç göstereceği seviye olan 1630 TL seviyesi hedeflenmiş durumda. Burada bahsedilen uzun vadeli düşen trend çizgisi (grafiğin üst tarafındaki yeşil çizgi) 2019 Haziran ayında görülmüş olan 2100 TL seviyesinden geliyor.

1630 TL seviyesinin üzerinde bu uzun vadeli düşen trend çizgisi aşılmış olacak ve 1675, 1745 ve 1800 TL seviyeleri hedeflenecektir. 1675 TL seviyesi mavi kanalın, 1800 TL seviyesi ise gri kanalın üst çizgisi seviyesidir ve bu seviyeler test edilecek olursa, kısa vadeli bir kâr realizasyonunun gelebileceği de göz ardı edilmemeli.

Olası geri çekilmelerde 1450-1420 TL aralığı takip edilebilir. Özellikle 1420 TL altındaki kapanışlarda mavi kanalın alt çizgisi 1230 TL’de, gri kanalın alt çizgisi ise 1140-1150 TL aralığında destek verebilir. Gri kanal henüz teyit edilmemiş “olası” bir kanaldır. Orta vadede özellikle 1150 TL altındaki fiyatlamalarda yükseliş trendinin yerini kısa vadeli (kabaca 1 ay kadar devam edebilecek) düşüş trendine bırakacağını düşünebilir.

Hareketli Ortalamalar Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saat periyotlu grafikte ise 55 ve 89 periyotluk EMA(Üstel Hareketli Ortalamalar) gösterilmiştir. Zaman zaman bu iki hareketli ortalamanın oldukça makul ve uygun zamanlarda alış ve satış sinyali ürettiğini paylaşıyorum.

Grafikte 5 Nisan 2020 tarihinde gösterilmiş olan yeşil dik çizginin olduğu yerde kapanış fiyatı 963 TL imiş. Yani bahsedilen zamanda mavi renkteki 55 periyotluk üstel hareketli ortalama, 89 periyotluk üstel hareketli ortalamayı aşağıdan yukarı keserek orta vadeli alış sinyali üretmişti.

Bu iki hareketli ortalama şu an itibariyle incelendiğinde ise, orta vadeli bir yatırımı düşünerek 5 Nisan 2020 tarihine yakın zamanlarda alış yapmış olanlar için henüz satış sinyali gelmediğini gözlemliyoruz.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ethereum İçin İndikatörler Ne Söylüyor?

Ethereum’un TL bazındaki aşağıdaki günlük grafiğinde RSI ve STOCH RSI da gösterilmiştir. Bu grafikte özellikle RSI’a dikkat etmenizde son derece fayda var. Çünkü, RSI kendi üzerinde yükselen bir trend oluşturmuş ve bu trend çizgisi fiyattaki yükselen kanalın başladığı zaman başlamış. Üç kez de test edilerek teyit edildiğini düşünebileceğimiz bu yükselen trend çizgisinin (RSI kısmında kırmızı renkte gösterilmiştir) kırılma anının yakından takip edilmesi son derece önemli olabilir. Fiyattaki bir yükselen trend RSI’da da paralel bir şekilde gözlemleniyorsa; bu yükselen trendin bittiğini, çoğu zaman, önce RSI gösterir daha sonra fiyat. Yani RSI’daki kırmızı yükselen trend çizgisi kırıldığında fiyatlar henüz kendi yükselen trendini kırmamış olabilir ancak, bir süre sonra fiyat da kendi yükselen trendini kırabilir. Bu nedenle dikkatli olmanızı öneririm.

Diğer taraftan, günlük grafikte STOCH RSI’ın yönünün de aşağı olduğunu görüyoruz. İlginç bir şekilde, STOCH RSI satış sinyali üretirken, RSI son değeri itibariyle yükseliyor. Bunun sebebi matematikseldir ve burada böyle bir durumla karşılaşmış olmamız da, eğitim amaçlı düşündüğümüzde, aslında oldukça faydalı bir durumdur. Yani, RSI’ın bir indikatörü olan STOCH RSI satış sinyali üretirken RSI’ın düşmek zorunda olmadığını görmüş oluyoruz.

Bununla birlikte, STOCH RSI’ın düşüyor olması RSI için de riskli bir durum oluşturmaktadır. STOCH RSI’daki düşüşün devamı RSI’ın kendi yükselen trend çizgisini kırmasını ve kısa vadeli yükselen trendin yerini kâr realizasyonuna bırakmasını beraberinde getirebilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Günlük grafikte özellikle RSI’a ve kendi yükselen trend çizgisine dikkat edilmesinde fayda var.

Dirençler: 1630, 1675, 1745, 1800

Destekler: 1450, 1420, 1230, 1150

Sağlık ve bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala